Wormdal, noordelijk deel 9 en 14 km wandelen

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandelen in het Wormdal 9 of 14 km

 

Als je bedenkt dat enige decennia geleden het water van de Worm zwart van de kolenmodder was, kun je je nu niet voorstellen dat er op dit moment de forellen rond zwemmen. Toch is het zo, zie de onderstaande foto.

 

Op onderstaande foto zijn resten van de Siegfriedlinie te zien die ten dele in 1916-1917 en vóór 1945 werd gebouwd als verdedigingslinie

 

Het Wormdal – deWandelgroepEuregio

 

Wat gaan we doen

Het noordelijk van het Duitse Wormdal deel heeft een paar flinke steile klimmetjes, maar is daardoor ook prachtig met mooie uitzichten over de meanderende Worm. Omdat de wandelingen kuitenbijters zijn, hebben we een korte van 9 km en een langere afstand van 14 km voorbereid. Beide wandelingen vertrekken vanuit dezelfde startplaats. Maar zowel de korte als de lange wandeling passeert nog een keer de startplaats. Dus als je het niet meer ziet zitten en/of uitgeput zou zijn, kun je halverwege de wandeling stoppen.

Het Wormdal – deWandelgroepEuregio

Bij de wandelvereniging deWandelgroepEuregio zit je goed, zelfs als het zou regenen.  Tijdens onze wandeling passeren we wel zo’n vijf of zes van deze paddenstoelen/schuilhutten.

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Vermeld hier of je 9 of 14 km  wilt lopen. 

Naam
Vermeld je voor- en achternaam

E-mail
Vermeld hier je e-mailadres

Website
Niet invullen

VervolgenReactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen.
Soms is een wandeling met een bepaalde afstand volgeboekt. Je kunt je dan opgeven voor de reservelijst. Regelmatig komt het voor dat wandelaars zich weer afmelden waardoor er weer plaatsen beschikbaar komen en je toch mee kunt wandelen.

Indien er meer groepen zijn, vertrekken die van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.

Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

–Wanneer  : zondag 12 juni
-Tijdstip    : 09.30 uur voor beide wandelingen  
–Startpunt : wordt via een email aan de deelnemers bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 9 of 14 km 
-Terrein: we lopen over onverharde en verharde  paden. Het is af en toe even flink klimmen. Heb je Nordic Walking of Wandelstokken? Neem ze dan mee, ze komen hier goed van pas.

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Wil je weten hoe het met een Wandelstrippenkaart werkt? Klik dan even hierop
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Jan Bons
GSM: 06-2445 4835

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.