+31(0)6 2445 4835
info@dewandelgroepeuregio.nl

Watertour door het bos omgeving Mulartshütte

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Watertour door het bos omgeving Mulartshütte 14 km

Wat is heerlijker dan op een zomerdag door het bos langs het water lopen? Dat kunnen we op zondag 28 juli doen! Op minder dan een half uur rijden van Decathlon in Kerkrade ligt Mulartshütte, onze startplaats voor een wandeling die voor 99% door het bos gaat. Hoewel we dus door het bos lopen, is de wandeling toch niet saai. Het landschap is heel sterk afwisselend, bovendien is de wandeling niet erg inspannend, iets heuvelachtig en met slechts één steilere helling omlaag.

Vichtbach

Vanuit Mulartshütte gaan we meteen het bos in en lopen eerst hoog boven de Vichtbach en later lopen we er direct naast. We horen het kabbelende water…

Vichtbach - deWandelgroepEuregio

 

Hohes Venn

We passeren het plaatsje Rott aan de noordkant en komen in het Hohes Venn, in het gebied de Struffelt. Omdat het hier overal drassig is, heeft men hier vlonders – houten wandelpaden aangelegd. Dit veen is een uitloper van de Hoge Venen in de Belgische Ardennen.

 

Omgeving Mulartshütte - deWandelgroepEuregio

Vlonder wandelpad door de Hoge Venen

Dreilägerbachtalsperre

Vanuit het Hohes Venn dalen we af naar het stuwmeer Dreilägerbachtal. Dit stuwmeer is al in begin 1900 gebouwd en in de 90-er jaren gerenoveerd. Het verzorgt het drinkwater voor een deel van de omgeving van Aken.

 

Omgeving Mulartshütte - deWandelgroepEuregio
Dreilägerbachtalsperre

Hasselbachgraben

De Schleebachgraben en de Hasselbachgraben (bijna 8 km lang) zijn twee kunstmatig aangelegde beken die het water hoog in het bos opvangen en naar het zojuist genoemde stuwmeer leiden. Het is een vreemd gezicht om deze beken, niet naar beneden, maar horizontaal op de berg te zien lopen; één kant van de beek is hellend, de andere kant loopt sterk naar beneden.

Omgeving Mulartshütte - deWandelgroepEuregio
Hasselbachgraben. De Hasselbach rechts op de foto ligt op een helling

Kenmerken van de wandeling:

-Wanneer: zondag 28 juli om 09:30 uur
-Waar vandaan: vanaf Mulartshütte in de buurt van Altes Jägerhaus, Hahner Str. 2, 52159 Roetgen. NIET parkeren voor het restaurant. I.v.m. beperkte parkeerplaatsen in het dorpje wordt aangeraden te carpoolen.
-Centrale plek voor carpoolen bij Decathlon, Wiebachstraat, Kerkrade. Vertrek om 08:40 uur.
-Terrein: 99% bos met bos- en grindpaden, heuvelachtig met één steile helling naar beneden aan het eind van de wandeling.
-Lengte van de wandeling is: 14,3 km
Aanmelden voor een wandeling is niet verplicht; je komt als je zin hebt.

Voor deze wandeling vragen we van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon, alle anderen betalen € 3,00 per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Jan Bons
06-2445 4835

Carpoolen

In het veld Reactie onder het landkaartje kunnen chauffeurs en passagiers hun carpool aanbod of vraag vermelden. Nadat de websitebeheerder de boodschap op spam gecontroleerd heeft, wordt deze vrijgegeven en is deze op de site zichtbaar. Dus deze boodschap is niet direct zichtbaar na ingave op de website.
Chauffeur: vermeld kort aantal beschikbare plaatsen, vertrekplaats + tijdstip van vertrek en telefoonnummer. Het e-mailadres wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.
N.B. we gaan ervan uit dat chauffeurs naast de motorrijtuigenverzekering ook altijd een inzittendenverzekering hebben afgesloten.
Passagiers: vermeld kort het aantal benodigde plaatsen, woonplaats of vertrekplaats en telefoonnummer. Het e-mailadres wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.