+31(0)6 2445 4835
info@dewandelgroepeuregio.nl

Wandelingen

Groepswandelingen; je hoeft zelf niet op de route te letten

Created with Sketch.

De zondag wandelingen voor de komende weken staan hieronder na elkaar beschreven.

Let goed op de datum voor de juiste startlocatie van de wandeling!

Korte wandelingen (8 – 11 km) worden als Midweekwandelingen in de regel om de twee weken op woensdag of donderdag gehouden indien het weer goed is. Zij worden via WhatsApp bekend gemaakt. Interesse? Stuur een WhatsApp berichtje naar +31(0)6 2445 4835.

 

Ben je tevreden met onze wandelingen? Word dan lid!

We doen een beroep op je. Word lid zodat de vereniging door zoveel mogelijk leden gedragen wordt.

Je kunt lid worden door het aanmeldformulier op de website in te vullen en € 5,00 over te maken op bankrekening NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio. Hiermee help je jezelf maar ook de wandelbegeleiders!

Klik op de onderstaande link om naar het aanmeldformulier te gaan

Aanmeldformulier

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van wandelvereniging deWandelgroepEuregio

 

 

Maandag 21 mei ( Pinksteren) gaan we 15 km wandelen in Ulestraten en Omgeving.

Vertrektijd 9.30 uur. vanaf Café Walk Inn, Groot Berghem 2, 6235 BL, Ulestraten.

Misschien goed en leuk om even een klein stukje uitleg te geven waarom en wat we vandaag vieren. In de christelijke kerk herdenken mensen met Pinksteren dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen. Na de Hemelvaart van Christus waren ze alleen achtergebleven en ze wisten niet wat ze moesten doen. Tot er iets bijzonders gebeurde. Ze hoorden een stormwind en er was plotseling een verschijnsel van vuur. Dit vuur leek wel op de hoofden van de apostelen te branden. Opeens spraken ze allerlei vreemde talen. Ze kregen de opdracht de boodschap van God in alle landen van de wereld te verspreiden. Dit wordt gezien als het begin van de christelijke kerk.

Deze wandeling met enkele hellingen toont met regelmaat mooie lieflijke uitzichten. We wandelen door het Kloosterbos en waterval. Ulestraten is een dorp in de gemeente Meerssen dat ligt aan de rand van het Geuldal en het Centraal Plateau. Dit geeft al aan dat we door een mooi natuurgebied gaan wandelen.

We mogen genieten van een prachtige begroeiing en een rustig kabbelende beek. We wandelen van Ulestraten in zuidelijke richting naar Waterval, waar de Watervalderbeek samenkomt met allerlei andere bronnen. Het gehucht ligt in een dal van deze beek, tussen Ulestraten en Raar.  Ook wandelen we de  Wijngaardsberg omhoog, een heuvel tussen Ulestraten en Meerssen.

Na afloop kunnen we genieten van iets lekkers bij Café Walk Inn.

Voor deze wandeling vragen we een bijdrage van € 2,– per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Groet,
deWandelgroepEuregio
Jos Diederen 06 53573760

Duin-en strandwandeling 15 km 27 mei gaat niet door

Helaas……… deze wandeling hebben we moeten annuleren. Het reisschema van de trein is op bovengenoemde datum zodanig door de NS veranderd dat de reisduur nog langer ging duren met minimaal 3 maal overstappen van de ene trein op de andere.

Wandeling in het Gerendal met orchideeëntuin 13,5 km op 27 mei

 

Hallo wandelaars en wandelaarsters,

Zondag 27 mei gaan we wandelen in het Gerendal. Vorig jaar zijn we er niet geweest, maar dit jaar gaan we weer eens lopen in dit prachtige dal met een pauze in de orchideeëntuin. We starten deze keer op de camping Vinkenhof in Schin op Geul.

Het is een wandeling door velden met prachtige vergezichten en bos. We duiken we het Gerendal in, klimmen er weer uit om even later nog eens in het dal af te dalen en de orchideeëntuin te bezoeken waar we tegelijkertijd zullen pauzeren. Tijdens de wandeling zullen vooral de schitterende vergezichten je opvallen. Het is een zeer heuvelachtige wandeling. We nemen uitgebreid de tijd deze heuvels te beklimmen. Gaat het wat langzamer; geen probleem, we maken er geen wedstrijd van.

Gerendal

Gerendal

Kenmerken van de wandeling:
Vertrek op zondag 27 mei om 09:30 uur
Plaats van vertrek: Engwegen 2a, 6305 PM Schin op Geul
Een wandeling in heuvelachtigterrein met 3 flinke heuvels, maar wel te doen
Bos en open veld
Deels verharde, deels onverharde paden
Lengte: +/- 13,5 km

Voor deze wandeling vragen we een bijdrage van € 2,– per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Met vriendelijke groet,
deWandelgroepEuregio

Jan Bons
Tel 06-2445 4835