Wandeling van 14 km over het plateau van Schimmert

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandeling van 14 km over het plateau van Schimmert.

Ervan uitgaande dat alle wandelingen geheel volgens de richtlijnen ivm het Caronavirus goed verlopen zijn, organiseren we zondag 28 juni weer een wandeling deze keer wandelen we tussen Beek en Spaubeek. Het is de wandeling die we in maart ivm het Coronavirus hebben moeten uitstellen. We wandelen tussen de dorpjes Beek, Kelmond, Groot Genhout, Klein Genhout en Spaubeek. Tevens komen we door het mooie Kelmonderbos en het prachtige park van Landgoed Genbroek met zijn mooie vijvers.

Foto uit: Wikipedia

Maatregelen ivm het Coronavirus

We lopen steeds met een beperkt aantal deelnemers per groep. De voorschriften van het RIVM en de Noodverordening COVID-19 van de Veiligheidsregio Zuid of Midden-Noord Limburg zijn voor ons leidend. Om een voor iedereen zo veilig mogelijk verloop van de wandelingen te bewerkstelligen, dienen de wandelaars die met ons meegaan zich strikt aan deze voorschriften te houden. Vanwege de beperkte deelname zal voorlopig voor elke wandeling ingeschreven moeten worden.

Zoals gezegd starten we met een kleine groep mensen die zich strikt aan de richtlijnen dienen te houden, zoals een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 m, geen handen schudden, niezen in de elleboog, niet deelnemen indien je neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts hebt.
Meer aanwijzingen en dringende adviezen staan voor iedereen in de onderstaande Veiligheid- en hygiëneregels van NOC-NSF beschreven. Lees die vóór aanmelding goed door!

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit bij de betreffende wandeling vóór vrijdagavond 18:00 uur en bijv. niet in de Agenda. Het reactieveld ziet er als volgt uit:

Reactie
Hier kun je een tekst in zetten. 
Naam
Vermeld je voor- en achternaam
E-mail
Vermeld hier je e-mailadres
Website
Niet invullen

Vervolgens Reactie plaatsen


We beperken het aantal deelnemers tot maximaal 15 per groep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde startlocatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór vrijdagavond 18:00 uur.
Het zal even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder eerst de informatie voor publicatie moet vrijgeven.
De wandelaars ontvangen per email  een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we in deze corona-tijd  met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Wat gaan we doen

We komen voorbij de Sint Hubertusmolen te Beek. Deze windmolen dateert uit 1802. Het is een van de 1000 windmolens die er nog zijn in Nederland. in 1971 heeft er een grote restauratie plaatsgevonden. De lengte van de wieken is 25,20 meter. De gemeente Beek is de eigenaar van deze molen die prachtig staat in dit landschap. 

We naderen ook het begin van de Keutelbeek. De Keutelbeek is een zijbeek van de Geleenbeek. De Beek ontspringt dus alhier in Kelmond en stroomt over een lengte van ongeveer 7 km naar de Geleenbeek in Oud Geleen. De Beek liep oorspronkelijk door de kernen van Beek, Neerbeek, Spaans Neerbeek, Krawinkel en Oud Geleen.

In Spaubeek zien we het voormalig openluchttheater. Dit werd rond 1920 in het Spaubekerbos gebouwd. Sommige coulissen en achterwanden staan er nog van cement en beton. De zitplaatsen zijn nog aanwezig. Het wordt met regelmaat in de zomermaanden door de plaatselijk toneelvereniging nog gebruikt.

Een mooie wandeling met veel Limburgse schoonheden zoals: De Sint Hubertusmolen, Mariakapel Kelmond, Landgoed Genbroek, Dassenburchten, Vijvers met veel vogels/ eenden, voormalig openluchttheater Spaubeek, boerderijen met speklagen, Beukenbos,  en vele mooie vergezichten.

Kenmerken van de wandeling:

-Wanneer: zondag 28 juni om 09:30 uur
-Startlocatie: wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Dringend advies is nu niet carpoolen, maar zoveel mogelijk met eigen vervoer te komen. Er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen.
-Lengte: 14 km
-Terrein: bospaden en veldwegen in iets heuvelachtig terrein met één flinke klim.

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Jos Diederen 06 53573760
Keep Walking

Veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen (van NOC-NSF)

Wij adviseren om onderstaande maatregelen uit te voeren.
• voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop
• blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
• blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
• blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot veertien dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot veertien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);
• blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) minimaal zeven dagen thuis na de uitslag van de test;
• blijf thuis zolang je in thuisisolatie bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;
• ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;• hanteer RIVM richtlijnen ten aanzien van de woonsituatie bij specifieke aandoeningen, zoals bijvoorbeeld fysieke of verstandelijke beperkingen. Deze zijn leidend in de stap naar sporten/ bewegen;
• houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon buiten jouw huishouden, uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar;
• hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes; • ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet;
• was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie;
• vermijd het aanraken van je gezicht;
• schud geen handen;
• kom niet eerder dan tien minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.