+31(0)6 2445 4835
info@dewandelgroepeuregio.nl

Wandeling van 14 km over het plateau van Schimmert

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Ook deWandelgroepEuregio heeft te maken met de overheidsmaatregelen inzake het Corona virus. Op dit moment ziet het er helaas niet naar uit dat wij op korte termijn onze wekelijkse wandelingen kunnen hervatten. We moeten nog enige tijd geduld hebben.
Het blijft natuurlijk wel zeer belangrijk om te blijven bewegen en de conditie op peil te houden, zodat je zodra het weer kan met de wandelingen mee kunt doen. 

Wandeling van 14 km over het plateau van Schimmert.

Deze wandeling zal op een latere datum plaatsvinden

De eerder afgelaste wandeling wegens de storm in februari en de coronacrisis wordt op een later tijdstip georganiseerd

We gaan wandelen tussen Beek en Spaubeek. We wandelen tussen de dorpjes Beek, Kelmond, Groot Genhout, Klein Genhout en Spaubeek. Tevens komen we door het mooie Kelmonderbos en het prachtige park van Landgoed Genbroek met zijn mooie vijvers.

Foto uit: Wikipedia

We starten bij de Sint Hubertusmolen te Beek. Deze windmolen dateert uit 1802. Het is een van de 1000 windmolens die er nog zijn in Nederland. in 1971 heeft er een grote restauratie plaatsgevonden. De lengte van de wieken is 25,20 meter. De gemeente Beek is de eigenaar van deze molen die prachtig staat in dit landschap. 

We naderen ook het begin van de Keutelbeek. De Keutelbeek is een zijbeek van de Geleenbeek. De Beek ontspringt dus alhier in Kelmond en stroomt over een lengte van ongeveer 7 km naar de Geleenbeek in Oud Geleen. De Beek liep oorspronkelijk door de kernen van Beek, Neerbeek, Spaans Neerbeek, Krawinkel en Oud Geleen.

Als het geregend heeft kan het er enorm modderig zijn. In Spaubeek zien we het voormalig openluchttheater. Dit werd rond 1920 in het Spaubekerbos gebouwd. Sommige coulissen en achterwanden staan er nog van cement en beton. De zitplaatsen zijn nog aanwezig. Het wordt met regelmaat in de zomermaanden door de plaatselijk toneelvereniging nog gebruikt.

Een mooie wandeling met veel Limburgse schoonheden zoals: De Sint Hubertusmolen, Mariakapel Kelmond, Landgoed Genbroek, Dassenburchten, Vijvers met veel vogels/ eenden, voormalig openluchttheater Spaubeek, boerderijen met speklagen, Beukenbos,  en vele mooie vergezichten.

Kenmerken van de wandeling:

Wanneer: afgelast; nieuwe datum wordt nog vastgesteld 
Vertrek  : 9.30 uur vanaf de ruime parkeerplaats tegenover de Windmolen, Schimmerterweg 17, 6191 PV Beek.
Lengte: 14 km
Terrein: bospaden en veldwegen in iets heuvelachtig terrein met één flinke klim.

Aanmelden niet, bijdrage wel

Aanmelden voor een wandeling is niet verplicht; je komt als je zin hebt.
Wel vragen we voor deze wandeling van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon, alle anderen betalen € 3,00 per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Slechte weersomstandigheden

In het voorjaar kan het glad zijn door modder. Heb je wandelstokken of Nordic Walking poles dan is het misschien een goed idee deze nu mee te nemen naar de wandeling.

Het kan wel eens minder gunstig wandelweer zijn. Indien tijdens de wandeling op de startlocatie zeer slecht weer voorspeld wordt, zullen we via de site en via een e-mail op zaterdagavond of uiterlijk om 08:00 uur zondagmorgen laten weten dat de wandeling wegens slecht weer niet doorgaat. De belangstelling voor de wandeling is dan toch gering.
We doen dat natuurlijk niet voor een mals regenbuitje, maar alleen als het bar en boos wordt.
Dus alleen als de wandeling NIET doorgaat wordt dit bekend gemaakt.
Wordt er voor de zondagmorgen slecht weer voorspeld dan is het goed om even op deze pagina te controleren of de wandeling soms afgelast wordt en/of de e-mail te checken.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Jos Diederen 06 53573760
Keep Walking

Carpoolen

In het veld Reactie onder het landkaartje kunnen chauffeurs en passagiers hun carpool aanbod of vraag vermelden. Nadat de websitebeheerder de boodschap op spam gecontroleerd heeft, wordt deze vrijgegeven en is deze op de site zichtbaar. Dus deze boodschap is niet direct zichtbaar na ingave op de website.
Chauffeur: vermeld kort aantal beschikbare plaatsen, vertrekplaats + tijdstip van vertrek en telefoonnummer. Het e-mailadres wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.
N.B. we gaan ervan uit dat chauffeurs naast de motorrijtuigenverzekering ook altijd een inzittendenverzekering hebben afgesloten.
Passagiers: neem contact op met een eventuele aanbieder van vervoer of vermeld kort het aantal benodigde plaatsen, woonplaats of vertrekplaats en telefoonnummer. Het e-mailadres wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.

Kaart in het midden plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.