+31(0)6 2445 4835
info@dewandelgroepeuregio.nl

Wandeling Sweikhuizen en Geleenbeekdal 15 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Al onze wandelingen zijn tot en met 6 april afgelast

 

Wandeling Sweikhuizen en Geleenbeekdal 15 km

Deze wandeling zal op een latere datum plaatsvinden

Beste wandelaars(ters),

Op zondag 22 maart gaan we  rondom Sweikhuizen en de Geleenbeek wandelen. De wandeling is afgelast; nieuwe datum wordt nog vastgesteld 
Een mooie wandeltocht met enkele klimmetjes en dalen met prachtige fotomomenten. We vertrekken vanuit De Biesenhof . Dit is een gesloten carréboerderij die aan de voet van de Sweikhuizerberg en langs de Geleenbeek ligt. Het zijn dan ook moerassige weilanden met speciale biotopen voor allerlei dieren en planten.

Geleenbeekdal


We wandelen door een donker beukenbos.  De bebladerde takken hangen vaak af tot vlak boven de grond.Korte en langere zijtakjes zorgen ervoor dat alle bladeren in het licht staan. Maar door de grote takkenwaaiers, die een uitgebreid bladermozaïek vormen , kan er maar weinig zonlicht door het bladerdek heen dringen. Geen licht betekent ook geen ondergroei in een beukenbos. Daar komt bij dat beukenbladeren moeilijk verteren zodat er weinig opnieuw opneembare voedingsstoffen in de bodem zitten.

Kenmerken van de wandeling:

Vertrek: afgelast; nieuwe datum wordt nog vastgesteld                               
Startlocatie: Parkeerplaats Biesenhof, Biesenweg 1, 6164 RA Geleen.
Ruim voldoende parkeerplekken.
Lengte van de wandeling: ongeveer 15 km.
We lopen over onverharde en verharde  paden.

Aanmelden niet, bijdrage wel

Aanmelden voor een wandeling is niet verplicht; je komt als je zin hebt.
Wel vragen we voor deze wandeling van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon, alle anderen betalen € 3,00 per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Slechte weersomstandigheden

In de herfst en winter kan het glad zijn door modder, vorst of sneeuw. Heb je wandelstokken of Nordic Walking poles dan is het misschien een goed idee deze nu mee te nemen naar de wandeling.

In deze tijd van het jaar is het vaker minder gunstig wandelweer. Indien tijdens de wandeling op de startlocatie zeer slecht weer voorspeld wordt, zullen we via de site en via een e-mail op zaterdagavond of uiterlijk om 08:00 uur zondagmorgen laten weten dat de wandeling wegens slecht weer niet doorgaat. De belangstelling voor de wandeling is dan toch gering.
We doen dat natuurlijk niet voor een mals regenbuitje, maar alleen als het bar en boos wordt.
Dus alleen als de wandeling NIET doorgaat wordt dit bekend gemaakt.
Wordt er voor de zondagmorgen slecht weer voorspeld dan is het goed om even op deze pagina te controleren of de wandeling soms afgelast wordt en/of de e-mail te checken.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Bert Limbeek
GSM: 06-25232784

Carpoolen

In het veld Reactie onder het landkaartje kunnen chauffeurs en passagiers hun carpool aanbod of vraag vermelden. Nadat de websitebeheerder de boodschap op spam gecontroleerd heeft, wordt deze vrijgegeven en is deze op de site zichtbaar. Dus deze boodschap is niet direct zichtbaar na ingave op de website.
Chauffeur: vermeld kort aantal beschikbare plaatsen, vertrekplaats + tijdstip van vertrek en telefoonnummer. Het e-mailadres wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.
N.B. we gaan ervan uit dat chauffeurs naast de motorrijtuigenverzekering ook altijd een inzittendenverzekering hebben afgesloten.
Passagiers: neem contact op met een eventuele aanbieder van vervoer of vermeld kort het aantal benodigde plaatsen, woonplaats of vertrekplaats en telefoonnummer. Het e-mailadres wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.