+31(0)6 2445 4835
info@dewandelgroepeuregio.nl

Wandeling Slenaken met 2 lussen 8, 10 of 18 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandeling Slenaken 8 of 10 of 18 km

 

Zondag 13 januari maken we een wandeling rondom Slenaken. Het is een wandeling met twee lussen in heuvelachtig gebied, waardoor we bij beide wandelingen twee meer of minder steile heuvels moeten nemen. Voor de rest zijn er wat kleinere bergjes, dus dan kunnen we weer op adem komen.

We starten vanuit de Smockelaer in Slenaken/Heijenrath en lopen dan naar het Schweibergerbos. Door dit bos omhoog naar de eerste redelijke heuvel. Daarna gaat het een paar kilometers geleidelijk bergaf van Landsrade via Crapoel naar Pesaken. We lopen door bos en veld. Bij Billinghuizen lopen we langs het riviertje de Gulp om vervolgens bij Beutenaken weer via een steil pad het bos in te gaan. Onderweg zien we natuurlijk prachtige vergezichten over het mooie Limburgse Landschap. Tenslotte komen we rond 13:00 uur via Heijenrath weer terug bij de Smockelaer om even aan te sterken en iets lekkers te gebruiken.

Uitzicht vanuit het Schweibergerbos

Rond 13:30 / 13:45 uur starten we met de tweede ronde van de wandeling. We gaan nu de andere kant op. We lopen een tijdje door het Bovenste Bos langs de grens met België en lopen uiteindelijk het Bosreservaat Teuvenerberg in. Bergafwaarts door het bos richting Teuven. We steken de Gulp over en In Teuven lopen we één van de heuvels op, niet steil, wel lang naar Nurop. Daarna weer de Gulp oversteken en omhoog voor de tweede klim in het bos. Wandelend over slingerpaadjes door het Roebelbos komen we na 8 km weer terug op de startlocatie.

Kenmerken van de wandeling:
-vertrek om 09:30 voor de wandeling van 10 km, om ongeveer 13:30 / 13:45 uur vertrek van 8 km lange wandeling
totale lengte dus 18 km
-plaats van vertrek: Auberge De Smockelaer, Givelderweg 2, 6276 PB Slenaken/Heijenrath
-hoofdzakelijk bospaden en veldwegen, in Teuven even geasfalteerde wegen
-heuvelachtig terrein

Voor deze wandeling vragen we van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon, alle anderen betalen € 3,00 per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Jan Bons
tel. 06-2445 4835

 

In het veld Reactie onder het landkaartje kunnen chauffeurs en passagiers hun carpool aanbod of vraag vermelden. Nadat de websitebeheerder de boodschap op spam gecontroleerd heeft, wordt deze vrijgegeven en is deze op de site zichtbaar. Dus deze boodschap is niet direct zichtbaar na ingave op de website.
Chauffeur: vermeld kort aantal beschikbare plaatsen, vertrekplaats + tijdstip van vertrek en telefoonnummer. E-mailadres is wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.
Passagiers: vermeld kort het aantal benodigde plaatsen, woonplaats of vertrekplaats en telefoonnummer. E-mailadres is wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.