+31(0)6 2445 4835
info@dewandelgroepeuregio.nl

Wandeling rondom Beek en Spaubeek 13,5 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Gemakkelijke wandeling omgeving Beek-Spaubeek van 13,5 km

Zondag 08-09 gaan we 13,5 km wandelen rondom Beek en Spaubeek.

Het is een gemakkelijke wandeling met weinig hoogteverschil door een verrassend mooi gebied. We wandelen over veldwegen, bospaden, door holle wegen en een klein stukje kern Spaubeek met zijn mooie kerk. Tevens komen we door het Vrouwenbos en het Spaubekerbos.

Het Vrouwenbos

Het Vrouwenbos is een circa 2 hectare groot hellingbos met een sterk verruigde ondergroei. Het is een restant van een ooit veel groter bos, dat rond 1900 door brand werd verwoest. Dit bos behoorde vroeger tot de bezittingen van het verdwenen kasteel Sint Jansgeleen.

Volop bramenstruiken

Als we geluk hebben kunnen we nog snoepen van de bloeiende bramen. Een vrucht waarbij deskundigen wel 200 ondersoorten onderscheiden. De stekels dienen als bescherming tegen diervraat en tevens als klimhulp. Van de braam worden vooral de vruchten gebruikt. De vruchten zijn donkerblauw. Bramen hebben een zoete smaak en worden zowel vers gegeten als verwerkt in bijvoorbeeld bramenjam. Ook de bladeren van de braam kunnen voor consumptie gebruikt worden. Hiervoor moeten de bladeren na het plukken, worden gedroogd op een droge en luchtige plaats. Hierna kan er van de gedroogde bladeren thee worden getrokken. Deze is dan weer goed voor: verkleining van de kans op hart- en vaatziekten, versterkt de botten, verkleint de kans op hart- en vaatziekten, doodt bacteriën in de mond en verbetert motorische en cognitieve vaardigheden. Dus nu niet allemaal die struiken gaan plunderen want ze prikken.

Wandeling Spaubeek – deWandelgroepEuregio

Kenmerken van de Wandeling:

Vertrek: Zondag 8 september om 9.30 uur vanaf de ruime parkeerplaats tegenover de Oude Pastorie. Bij sportpark De Haamen, Haamen 1, 6191 EM, Beek.
Lengte wandeling: 13,5 km.
Terrein: veldwegen, bospaden, soms geasfalteerde wegen in nagenoeg vlak terrein
Aanmelden voor een wandeling is niet verplicht; je komt als je zin hebt.

Na afloop gaan we bij de Oude Pastorie genieten van iets lekkers dat we dan verdiend hebben. Ze hebben zich tot doel gesteld de poort tot Zuid-Limburg te zijn en de historie van de oude Pastorie uit te dragen. In het bezoekerscentrum van Stichting het Limburgs Landschap kunnen we veel zaken zien van de  Limburgse natuur.

Voor deze wandeling vragen we van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon, alle anderen betalen € 3,00 per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Keep walking,
Jos Diederen 06 53573760.

Carpoolen

In het veld Reactie onder het landkaartje kunnen chauffeurs en passagiers hun carpool aanbod of vraag vermelden. Nadat de websitebeheerder de boodschap op spam gecontroleerd heeft, wordt deze vrijgegeven en is deze op de site zichtbaar. Dus deze boodschap is niet direct zichtbaar na ingave op de website.
Chauffeur: vermeld kort aantal beschikbare plaatsen, vertrekplaats + tijdstip van vertrek en telefoonnummer. Het e-mailadres wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.
N.B. we gaan ervan uit dat chauffeurs naast de motorrijtuigenverzekering ook altijd een inzittendenverzekering hebben afgesloten.
Passagiers: vermeld kort het aantal benodigde plaatsen, woonplaats of vertrekplaats en telefoonnummer. Het e-mailadres wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.