+31(0)6 2445 4835
info@dewandelgroepeuregio.nl

Wandeling Rimburg met de Worm 13 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandeling Rimburg met de Worm 13 km

Schloss Rimburg

Rimburg, Schloss en Wald

Rimburg is een dorp in de gemeente Landgraaf. Het dorp ligt ligt voor het grootste deel in Nederland met een klein deel in Duitsland.  Nadat we het dorp Rimburg met haar mooie Schloss met gracht hebben verlaten (het kasteel ligt in Duitsland) gaan we naar het Rimburger Wald. Hier moeten we even een berg op. Dit is trouwens de enige berg op en later weer één af natuurlijk en voor de rest een licht heuvelachtig terrein. Het is een prachtig bos met van die lekkere paden met zachte ondergrond van dennennaalden.

Vervolgens lopen we over een plateau door het veld in wat kleine dorpjes. Bij Merkstein gaan we dan weer de berg af en lopen over smalle paden langs de Worm.

de Worm

De Worm

In dit gebied is de Worm schitterend. Het riviertje dat vroeger een afvoerput van kleine steenkolenmijntjes met zwart water was, is nu een helder riviertje met o.a. forel. In de steile wanden nestelt de ijsvogel. Ook Galloways lopen hier rond.
Ongelofelijk hoe snel dit riviertje na regen tot een enorme stroom kan uit groeien.
Het grootste deel van de wandeling zullen we de loop van de Worm volgen.

Aan het slot van de wandeling…

Als we de wandeling gelopen hebben, zullen we niet zoals eerder vermeld bij ‘t Bakkes van vlaai en koffie kunnen genieten. Aangezien men daar in open terrein in de zon zit, heeft de organisatie van ‘t Bakkes dit afgelast.
Als alternatief kunnen we naar Café D’r Eck dat ook op het eind van de route ligt, gaan om daar iets te gebruiken.

Kenmerken van de wandeling:

-Wanneer: zondag 30 juni om 09:30 uur
-Waar: Kapelweien 49, 6374 LW Landgraaf. Hier is voldoende parkeerruimte.
-Terrein: een licht heuvelachtige wandeling door bos en veld langs de rivier met één enkele berg op en af
-Lengte van de wandeling is 13 km
Aanmelden voor een wandeling is niet verplicht; je komt als je zin hebt.

Voor deze wandeling vragen we van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon, alle anderen betalen € 3,00 per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Jan Bons en Marion Blezer
06-2445 4835

Carpoolen

In het veld Reactie onder het landkaartje kunnen chauffeurs en passagiers hun carpool aanbod of vraag vermelden. Nadat de websitebeheerder de boodschap op spam gecontroleerd heeft, wordt deze vrijgegeven en is deze op de site zichtbaar. Dus deze boodschap is niet direct zichtbaar na ingave op de website.
Chauffeur: vermeld kort aantal beschikbare plaatsen, vertrekplaats + tijdstip van vertrek en telefoonnummer. Het e-mailadres wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.
N.B. we gaan ervan uit dat chauffeurs naast de motorrijtuigenverzekering ook altijd een inzittendenverzekering hebben afgesloten.
Passagiers: vermeld kort het aantal benodigde plaatsen, woonplaats of vertrekplaats en telefoonnummer. Het e-mailadres wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.

 

Kaart in het midden plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.