Wandeling Plateau van Doenrade 10 of 15 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandeling Doenrade Plateau, Watersley en Beukenberg 10 of 15 km


Vandaag een wandeling van ca 15 km en 10 km
Een wandeling over bospaden, verharde veldwegen met glooiende hellingen en mooie uitzichten. Een enkel klein klimmetje zit erin. We passeren een aantal kleine bosjes. De lange wandeling loopt een stukje over de landsgrens met Duitsland en passeert het mooie gebouw van Watersley. Voordat Watersley een sport en talentpark werd heeft het lang leeggestaan. In 1752 is het gebouwd als jachtslot later is het een kloostercomplex geworden. Tot 2020 is het een zorginstelling geweest voor verstandelijk gehandicapten. Het is een rijksmonument.

De korte wandeling biedt een mooi uitzicht over het landschap en het gebouw van Watersley. Via een klein bos lopen we langs de heemkundetuin van het Ivn.

De lange wandeling gaat via 2 holle wegen ri. Oirsbeek. De wandeling gaat verder door het bos van Oirsbeek naar het uitkijkpunt van de Beukenberg om dan weer terug te komen naar het startpunt.

 

 

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Vermeld hier of je 10 of 15 km wilt lopen

Naam
Vermeld je voor- en achternaam

E-mail
Vermeld hier je e-mailadres

Website
Niet invullen

Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.


Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

–Wanneer  : zondag 20 februari
-Tijdstip    : 09.30 uur voor beide wandelingen 
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 10 of 15 km 
-Terrein: vlakke wandeling met 1 kleine hellinkje/daling

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Wil je weten hoe het met een Wandelstrippenkaart werkt? Klik dan even hierop
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Marie-José van de Ven – Janssen
Tel 06-38123690

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.