Wandeling omgeving Stein 11 of 16 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Vlakke wandeling van 11 of (16 km meld je voor de reservelijst)in Stein

Het is een vrijwel vlakke wandeling vandaag .Vanuit Stein gaat de lange wandeling nog via een klein bos richting Elsloo. Hier loopt de Meeldertvloedgraaf. We vervolgen onze wandeling Langs de Maas terug via het Maasvalleipad al slingerend over een smal bospad richting Meers.

 

 

In Stein staan nog overblijfselen van wat ooit een belangrijke burcht was. De geslachten Bronckhorst-Batenburg en Merode zijn bekende families in Stein. Ook was er een klooster van de missionarissen van het Heilig Hart. Iets verderop ligt een begraafplaats waar 159 religieuzen begraven liggen. Tot 1966 woonden hier alleen paters, rond 1970 zijn er ook zusters komen wonen.

 

 

We komen nog langs een klein beekje de Ur. Hier leeft ook de ijsvogel. We naderen het gehucht de Maasband nadat we een stukje langs de Maas zijn gelopen . Misschien kunnen we Galloway runderen, Konik paarden zien. Ook leven hier diverse vogelsoorten. Minder mooi is het bedrijf van Lortye maar wel indrukwekkend om een keer te zien. In de Maasband ligt een leuke kleine brasserie Ut Bakkes waar je heerlijk eigen gemaakt gebak kunt krijgen. Via een trap komen we in het kleine bos ’t Brook terecht.

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Vermeld hier of je 11 of 16 km wilt lopen (16 km alleen reservelijst)
Naam
Vermeld je voor- en achternaam
E-mail
Vermeld hier je e-mailadres
Website
Niet invullen
Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.


Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

–Wanneer  : zondag 03 april
-Tijdstip    : 09.30 uur voor beide wandelingen  
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 11 of (16 km alleen reservelijst)
-Terrein: vlakke wandeling

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Wil je weten hoe het met een Wandelstrippenkaart werkt? Klik dan even hierop
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Marie-José van de Ven – Janssen
Tel 06-38123690

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.