Wandeling omgeving Noorbeek en St. Martensvoeren (B)

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandeling omgeving Noorbeek en St. Martensvoeren (B) 10 of 16 km

Het wordt vandaag een wandeling van ca. 10 km of 16 km in het heuvelland. Het is een pittige heuvelachtige maar mooie wandeling. We lopen over bospaadjes, geasfalteerde bospaden en kiezel veldwegen. We passeren Altenbroek en het Noordal. Hier kunnen we even genieten van het mooie kasteel Altenbroek met zijn mooi aangelegde Engelse park. Het Belgische Natuurpunt en het Nederlandse Natuurmonumenten zijn hard bezig met herstel van het natuurlijke bos, de kalkrijke graslanden en de historische Schophemmerheide. Veel zeldzame plantensoorten zien we hier terugkeren .We lopen geregeld langs de Voer. Een klein mooi beekje. 

 

De Lange wandeling gaat een stukje zuidelijker waar we een prachtig uitzicht hebben, mits mooi weer, over Zuid Limburg en België. We passeren het bos van Groensdael. We lopen onder een grote spoorbrug door die loopt van Tongeren naar Aken en vervoert alleen goederen. In 1917 was het eerste spoor klaar. Via Vroelen komen we bij onze startplaats .

 

 

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Vermeld hier of je 10 of 16 km wilt lopen
Naam
Vermeld je voor- en achternaam
E-mail
Vermeld hier je e-mailadres
Website
Niet invullen
Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.


Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

–Wanneer  : zondag 17 oktober
-Tijdstip    : 09.30 uur voor beide wandelingen
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 10 of 16 km 
-Terrein: pittige wandeling op bospaadjes, geasfalteerde bospaden en kiezel veldwegen.

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Wil je weten hoe het met een Wandelstrippenkaart werkt? Klik dan even hierop
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Marie-José van de Ven – Janssen
Tel 06-38123690

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.