Wandeling omgeving Berg & Terblijt (11 of 16 km)

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Berg en Terblijt, groeve Blom en groeve ‘t Rooth 11 of 16 km

 

In 2020 heeft heeft het Limburgs Landschap groeve Blom overgenomen van Dhr. Blom. Het is een groeve uit de jaren vijftig. Hier werd zand, kiezel en mergel gewonnen. Sinds jaren is het een prachtig natuurgebied. In groeve Blom lopen o.a. 2 varkens van het Kunekune ras. Als we uit de groeve komen lopen we met de lange wandeling over verharde(kiezel) veldwegen en passeren de dorpjes Wolfshuis, Klein Welsden , de Houbenbergske 1  (schacht) en Gasthuis, om dan verder langs groeve ‘t Rooth te wandelen.

 

 

Ook hier werd mergel gewonnen en is al jaren een mooi natuurgebied waar ook naar fossielen gezocht werd. Geiten en paarden lopen hier rond. Helaas is de groeve permanent gesloten maar van bovenaf hebben we een mooi uitzicht over het diepe, grote natuurgebied. Nu gaan we een klein stukje klimmen.

We komen dan via de Bemelerberg en Schiepersberg bij de Mariagrot terecht. 

 

Bemelerberg – deWandelgroepEuregio

 

Het is GEEN VLAKKE wandeling. We gaan over bospaden maar ook verharde veldwegen met kiezel of stukjes asfalt. Hier mogen geen auto’s en motoren komen

Nog steeds beperkte maatregelen ivm het Coronavirus

We lopen steeds met een beperkt aantal deelnemers per wandelgroep. De voorschriften van het RIVM en de Rijksoverheid zijn voor ons leidend.
Om een voor iedereen zo veilig mogelijk verloop van de wandelingen te bewerkstelligen, dienen de wandelaars die met ons meegaan zich strikt aan deze voorschriften te houden. Vanwege de beperkte deelname zal voor elke wandeling ingeschreven moeten worden.

Zoals gezegd starten we met een kleine groep(en) mensen die zich strikt aan de richtlijnen dienen te houden, dus een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 m, maar ook geen handen schudden, niezen in de elleboog, niet deelnemen indien je neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts hebt.

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Geef hier aan of je 11 of 16 km wilt lopen
Naam
Vermeld je voor- en achternaam
E-mail
Vermeld hier je e-mailadres
Website
Niet invullen
Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.


Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

–Wanneer  : zondag 19 september
-Tijdstip    : 09.30 uur voor beide wandelingen
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 11 of 16 km 
-Terrein:  een heuvelachtige wandeling. We lopen over bospaden en verharde paden/wegen

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Wil je weten hoe het met een Wandelstrippenkaart werkt? Klik dan even hierop
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Marie-José van de Ven – Janssen
Tel 06-38123690

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.