Wandeling Nationaal Park “de Meinweg” – 15 km.

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

 

Nationaal Park ‘de Meinweg”.

Vandaag gaan we wandelen in het mooie natuurgebied van “de Meinweg”.
We vertrekken vanaf Manege “de Venhof” voor een route van ongeveer 15 km door heide gebieden, bossen en open vlaktes.
Het gebied zal voor enkelen wel bekend zijn omdat we in het gebied al vaker gelopen hebben, maar gezien de “Amstel Goldrace” in het zuiden wilden we toch een wandeling organiseren.

 

 

“De Meinweg” is een gebied dat ligt oostelijk van Roermond en wordt aan drie zijden ingesloten door Duitsland. De naam Meinweg komt van het Duitse Gemeinde. Gemeenschappelijk haalden vroeger de omliggende dorpen en gemeenschappen hun hout en turf uit het gebied om als brandstof te gebruiken. Daardoor verdween het bos en ontstond uiteindelijk de heide.
Pas in de laatste eeuw werd het gebied weer beheerd en kwam het bos deels weer terug. In het gebied zorgen bossen, heide, vennen en beekdalen voor een uiterst gevarieerd landschap. Door de Meinweg loopt tevens de “IJzeren Rijn”.
Deze is niet meer in gebruik maar diende oorspronkelijk om een snelle goederenverbinding tot stand te brengen met het Duitse achterland.

 


Het zal een wandeling worden van een gemiddelde zwaarte die voor iedereen makkelijk te lopen zal zijn. Door het rulle zand op sommige plekken kan het soms wat minder makkelijk te lopen zijn. Door de zandige ondergrond verwachten we weinig modder, maar uit te sluiten is het uiteraard niet.

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande zaterdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Deze keer hoef je hier niets te vermelden

Naam
Vermeld je voor- en achternaam

E-mail
Vermeld hier je e-mailadres

Website
Niets invullen

Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers zoveel mogelijk tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we eventueel twee groepen.
Soms is een wandeling met een bepaalde afstand volgeboekt. Je kunt je dan opgeven voor de reservelijst. Regelmatig komt het voor dat wandelaars zich weer afmelden waardoor er weer plaatsen beschikbaar komen en je toch mee kunt wandelen.

Indien er meer groepen zijn, vertrekken die van dezelfde start locatie, eventueel loopt één groep in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande zaterdagavond 18:00 uur.

Natuurlijk kunnen niet-leden zich ook aanmelden, maar hun aanmelding blijft “in de wacht” staan totdat het duidelijk is dat er nog voldoende plaatsen zijn.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

– Wanneer  : zondag 14-04-2024. 
– Tijdstip    : we beginnen met de wandeling om 09:30 uur
– Startadres : parkeerplaats manege “De Venhof”, Venhof 2, 6075NE Herkenbosch.
– Lengte van de wandeling is 15 km
– Terrein: een wandeling van een gemiddelde zwaarte voor iedereen makkelijk te lopen. Op enkele plekken is wat rul zand waardoor het hier wat zwaarder lopen is.

We vragen voor deze wandelingen van de leden een bijdrage van één knip (ter waarde van € 2,00) van de Wandelstrippenkaart per persoon. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Wil je weten hoe het met een Wandelstrippenkaart werkt? Klik dan even hierop
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

We wensen jullie een fijne wandeling.
deWandelgroepEuregio
Harry Robroek (06-28206520)
Martha Robroek (06-38747196)

12 reacties

 1. Robroek Harry schreef:

  Wij lopen mee

 2. Alexandra Goldsmits schreef:

  Ik loop mee.

 3. Sophie Reneerkens schreef:

  Ik ga graag mee!

 4. Riet Dawid schreef:

  Ik loop mee

 5. Aneta en Roger schreef:

  Wij lopen mee.

 6. Theo Heijman schreef:

  Ik ga mee.

 7. Jan Douven schreef:

  Ik loop graag mee

 8. Egbert Godding schreef:

  Ik loop mee

 9. Silvia Molenaar schreef:

  Ik wandel mee en neem niet lid Maria mee

 10. Jan Bons schreef:

  Ik ga toch mee.

 11. Huub Kusters schreef:

  Ik wandel mee

 12. Margriet Hulskamp schreef:

  Ik wandel graag mee… 🥾🥾Ⓜ️🌸

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.