+31(0)6 2445 4835
info@dewandelgroepeuregio.nl

Wandeling Montfort en omgeving 15 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandeling Montfort en omgeving 15 km op zondag 21 juli

 

Beste wandelaars(ters),

Op zondag 21 juli gaan we lopen rondom Montfort.

Montfort.

Montfort (Limburgs: Mofert) is een stadje in midden-Limburg, ten oosten van de Maas en ten zuiden van Roermond. Maakt deel uit van de gemeente Roerdalen.

Kasteel Montfort

In 1263 kreeg het stadsrechten en is vooral bekend door de imposante ruïne van Kasteel Montfort. Dit kasteel werd in het midden van de 13e eeuw gebouwd met stenen die over de Maas uit Noord Frankrijk werd aangevoerd.

Het gebied waar wij gaan wandelen is een waardevol cultuurlandschap van Midden-Limburg in het hart van het internationale grens-park Maas-Swalm-Nette met zijn open velden, bossen, oude Maasarmen en beekdalen.

 

 

Bij St. Odiliënberg lopen wij door een natuurbegraafplaats, ook wel Natuurbegraafplaats Bergerbos genoemd (zie foto).

 

Dit is een begraafplaats in een terrein dat niet voor dat doel is ingericht. De graven worden gesitueerd op een gekozen plek in een natuurlijke omgeving. De graven liggen schijnbaar willekeurig verspreid in het bos. Tussen de graven is meer ruimte, er is geen ordening door hekken of afrastering en er zijn geen speciaal vervaardigde grafstenen. De gedachte bij het begraven op een natuurbegraafplaats is, dat wat uit de natuur komt ook weer terug kan naar de natuur.

 

Kenmerken van de wandeling:
-Vertrek op zondag 21 juli is om 09:30 uur
-Plaats van vertrek: Biej de Vogel, Markt 21, 6065 AV Montfort.
Wandelaars uit Maastricht of Sittard en omgeving kunnen in Urmond op de carpoolplaats bij Motel van der Valk eventueel carpoolen. Vertrekken daar om 8:45 uur.
-Lengte van de wandeling: ongeveer 15 km.
-Terrein: deze licht heuvelachtige wandeling gaat over verharde en onverharde wegen.
Aanmelden voor een wandeling is niet verplicht; je komt als je zin hebt.

Voor deze wandeling vragen we van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon, alle anderen betalen € 3,00 per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

 

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Bert Limbeek
GSM:
06-25232784

 

Carpoolen

In het veld Reactie onder het landkaartje kunnen chauffeurs en passagiers hun carpool aanbod of vraag vermelden. Nadat de websitebeheerder de boodschap op spam gecontroleerd heeft, wordt deze vrijgegeven en is deze op de site zichtbaar. Dus deze boodschap is niet direct zichtbaar na ingave op de website.
Chauffeur: vermeld kort aantal beschikbare plaatsen, vertrekplaats + tijdstip van vertrek en telefoonnummer. Het e-mailadres wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.
N.B. we gaan ervan uit dat chauffeurs naast de motorrijtuigenverzekering ook altijd een inzittendenverzekering hebben afgesloten.
Passagiers: vermeld kort het aantal benodigde plaatsen, woonplaats of vertrekplaats en telefoonnummer. Het e-mailadres wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.