Wandeling Meerssen en Waterval 12 of 16 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandelen in de omgeving van Meerssen

Vandaag zitten er een aantal klimmetjes in en licht stijgende hellingen.
We wandelen door een aantal kleine bossen van het natuurontwikkelingsproject “Biesenberg”. Ook de Geul zullen we zien. Het is een wandeling met af en toe een pittig klimmetje. We starten in Meerssen en lopen door het Kalverbosch. Dit is een natuurverbindingstraject tussen het gehucht Kasen en Meerssen. 1 Ecoduct en een voetgangersbrug over de A2 verbindt deze dorpen. Belangrijke diersoorten zoals o.a. de das, hazelworm, de bunzing, alpenwatersalamander, verschillende soorten vleermuizen maken gebruik van de eco verbinding. Ook graast in dit gebied het zwartblesschaap, een van Nederlands oudste schapenrassen.
In het Kalverbosch hebben ze de kleine smalle paden vervangen door grotere paden om het voor mens en dier aantrekkelijker te maken.

 

 

 

Diverse kuilen en putten zijn restanten van lokale delfstofwinningen uit de periode van voor 1852. Wel zijn er nog diverse oude bremstruiken te vinden die op droge gronden groeien. We lopen door een aantal weiden en zien dan het Huis Vliek met het” Vliekerbos”.Hier zien we het beekje de Vliekenwaterlossing stromen. We lopen boven langs de bosrand naar de Wijngaardsberg en zien dan beneden ons het dorp Waterval. Dan via een smal langzaam, lang, stijgend “Raarpad” naar de bovenste Heksenberg en Houthemmerveld. Langs het spoor lopen we uiteindelijk via de Geul terug naar de startplaats in Meerssen.
De Basiliek in Meerssen is de moeite waard om even van binnen te bekijken.

 

 

Nog steeds beperkte maatregelen ivm het Coronavirus

We lopen steeds met een beperkt aantal deelnemers per wandelgroep. De voorschriften van het RIVM en de Rijksoverheid zijn voor ons leidend.
Om een voor iedereen zo veilig mogelijk verloop van de wandelingen te bewerkstelligen, dienen de wandelaars die met ons meegaan zich strikt aan deze voorschriften te houden. Vanwege de beperkte deelname zal voor elke wandeling ingeschreven moeten worden.

Zoals gezegd starten we met een kleine groep(en) mensen die zich strikt aan de richtlijnen dienen te houden, dus een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 m, maar ook geen handen schudden, niezen in de elleboog, niet deelnemen indien je neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts hebt.

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Geef hier even aan of je 12 of 16 km wilt lopen
Alleen op de 16 km is nog plaats

Naam
Vermeld je voor- en achternaam

E-mail
Vermeld hier je e-mailadres

Website
Niet invullen

Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.


Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

–Wanneer  : zondag 4 juli
-Tijdstip    : 09.30 uur voor beide wandelingen
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 12 of 16 km 
-Terrein:  een aantal klimmetjes en licht stijgende hellingen.

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Wil je weten hoe het met een Wandelstrippenkaart werkt? Klik dan even hierop
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Marie-José van de Ven
Tel 06-3812 3690

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.