Wandeling langs de Geul en door het Gerendal 10 of 14 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandeling langs de Geul en door het Gerendal 10 of 14 km

Ervan uitgaande dat alle wandelingen geheel volgens de richtlijnen ivm het Caronavirus goed verlopen zijn, organiseren we zondag 21 juni weer een wandeling in het zuiden. We lopen een prachtige wandeling langs de Geul en door het Gerendal. Je kunt kiezen uit een wandeling van 10 km of één van 14 km (bij de inschrijving aangeven).  Beide groepen zullen uit een beperkt aantal deelnemers bestaan, waarbij leden van de vereniging als eerste in aanmerking komen om deel te nemen.

 

De Geul -de WandelgroepEuregio

Maatregelen ivm het Coronavirus

We lopen steeds met een beperkt aantal deelnemers per groep. De voorschriften van het RIVM en de Noodverordening COVID-19 van de Veiligheidsregio Zuid of Midden-Noord Limburg zijn voor ons leidend. Om een voor iedereen zo veilig mogelijk verloop van de wandelingen te bewerkstelligen, dienen de wandelaars die met ons meegaan zich strikt aan deze voorschriften te houden. Vanwege de beperkte deelname zal voorlopig voor elke wandeling ingeschreven moeten worden.

Zoals gezegd starten we met een kleine groep mensen die zich strikt aan de richtlijnen dienen te houden, zoals een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 m, geen handen schudden, niezen in de elleboog, niet deelnemen indien je neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts hebt.
Meer aanwijzingen en dringende adviezen staan voor iedereen in de onderstaande Veiligheid- en hygiëneregels van NOC-NSF beschreven. Lees die vóór aanmelding goed door!

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit bij de betreffende wandeling vóór vrijdagavond 18:00 uur en bijv. niet in de Agenda. Het reactieveld ziet er als volgt uit:

Reactie
Hier kun je een tekst in zetten. Laat hier weten of je de langere of korte wandeling loopt
Naam
Vermeld je voor- en achternaam
E-mail
Vermeld hier je e-mailadres
Website
Niet invullen

Vervolgens Reactie plaatsen


We beperken het aantal deelnemers tot maximaal 15 per groep.  We denken één groep voor de korte en één groep voor de langere wandeling te maken. De groepen vertrekken van dezelfde startlocatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór vrijdagavond 18:00 uur.
Het zal even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder eerst de informatie voor publicatie moet vrijgeven.
De wandelaars ontvangen per email  een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we in deze corona-tijd  met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

 

Schin op Geul – deWandelgroepEuregio

Wat gaan we doen

We lopen door het prachtige Gerendal en komen langs de Keutenberg (we gaan er niet op) . Ook wandelen we een tijdje langs de snelstromende Geul en passeren we het kasteel Schaloen in Oud-Valkenburg.
In beide wandelingen zit één flinke klim, verder is het natuurlijk heuvelachtig terrein, maar met mooie dalen en uitzichten.

Misschien heb je in de afgelopen maanden toch wat minder bewogen dan normaal en is de conditie dus wat achteruit gegaan. Geen nood, we doen het daarom rustig aan. Je hebt de keus uit een korte wandeling van 10 km of een iets langere van 14 km (je keuze bij inschrijving aangeven). We maken regelmatig een pauze (ook dan afstand houden).

Kenmerken van de wandeling:

-Vertrek: zondag 21 juni om 09:30 voor beide groepen
-Startlocatie: wordt aan de deelnemers via email bekend gemaakt
-Dringend advies is nu niet carpoolen, maar zoveel mogelijk met eigen vervoer te komen. Er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen.
-Lengte van de wandeling: voor groep 1 ongeveer 10 km en voor groep 2 ongeveer 14 km. Geef bij de inschrijving aan welke afstand je loopt
-We lopen over onverharde en verharde wegen en (bos)paden in heuvelachtig terrein.

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Bert Limbeek en Jan Bons
Tel 06-2445 4835

Veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen (van NOC-NSF)

Wij adviseren om onderstaande maatregelen uit te voeren.
• voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop
• blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
• blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
• blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot veertien dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot veertien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);
• blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) minimaal zeven dagen thuis na de uitslag van de test;
• blijf thuis zolang je in thuisisolatie bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;
• ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;• hanteer RIVM richtlijnen ten aanzien van de woonsituatie bij specifieke aandoeningen, zoals bijvoorbeeld fysieke of verstandelijke beperkingen. Deze zijn leidend in de stap naar sporten/ bewegen;
• houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon buiten jouw huishouden, uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar;
• hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes; • ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet;
• was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie;
• vermijd het aanraken van je gezicht;
• schud geen handen;
• kom niet eerder dan tien minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.