+31(0)6 2445 4835
info@dewandelgroepeuregio.nl

Wandeling in Natuurgebied Molenbeemden (B) 9 december 15 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandeling in Natuurgebied Molenbeemden (B) 9 december – 15 km

 

Beste Wandelaars.

Op zondag 9 december gaan we lopen in Natuurgebied Molenbeemden.

Molenbeemden:

De Molenbeemden behoren tot het brongebied van de Demer. Het gebied bestaat uit drie deelgebieden: de Beemden zelf en twee steile hellingen. De Beemden strekken zich uit langs de oevers en de flanken van de Molenbeek, waarnaar het gebied is vernoemd. Beide hellingen liggen in de nabije omgeving van het gebied en zijn resten van het voormalige landschap, met een grote variatie aan kleine landschapselementen, zoals hagen, holle wegen, hellingbosjes, poelen en hoogstamboomgaarden. Uit oude kaarten is gebleken dat het gebied de voorbije 250 jaar in hoofdzaak bestond uit natte hooilanden, met veel bomenrijen, hagen en een klein bosje. Tot aan de tweede wereldoorlog waren die beemden van groot belang voor de bevolking van Membruggen en Weert. Bijna elk gezin pachtte er een stukje van de “gemeenschappelijke” gronden voor begrazing of gebruikte het land als hooiland.

Natuurgebied Molenbeemden (B)Landcommanderij Alden Biezen

Kenmerken van de wandeling:
-Vertrek op zondag 9 november is om 09:30 uur,
Wij proberen zoveel mogelijk te carpoolen waarbij wij een bijdrage vragen voor de chauffeur. Verzamelen is dan rond 8:40 uur bij de Geusselt, Stadionplein 51, 6224 AJ Maastricht, vanwaar we vertrekken richting onze startlocatie.
-Plaats van vertrek van de wandeling:
Parkeerplaats Alden Biesen, . Bij Brasserie Takoda, naast de parkeerplaats, gaan wij na afloop genieten van een lekker kopje koffie of iets anders.
-Lengte van de wandeling: ongeveer 15 km. Deze panoramische wandeling gaat over heuvels en door dalen en over verharde en onverharde wegen.

Voor deze wandeling vragen we een bijdrage van € 2,– per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio

Bert Limbeek
GSM:
06-25232784