+31(0)6 2445 4835
info@dewandelgroepeuregio.nl

Wandeling Grenspad nr. 1 Schinveld 14 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandeling Grenspad nr. 1 Schinveld 14 km

 

Beste wandelaars,

Iwan begint een nieuwe reeks wandelingen; de zogenaamde “Grenspaden”. We lopen zowel aan de oost- als zuidkant van Limburg en komen zo regelmatig in 2 tot zelfs 4 verschillende landen. Hij knoopt de mooiste stukjes aan elkaar waardoor er zeer mooie wandelingen ontstaan.

Grenspad deel 1

Vanuit Schinveld gaan we door de Schinveldse Bossen naar de Teverener Heide en langs het NATO terrein lopen we weer terug naar Schinveld.

Schinveld Grenspad 1 – deWandelgroepEuregio

De Teverener Heide heeft een oppervlakte van ongeveer 4,5 vierkante kilometer ten westen van de stad Teveren in het zuidelijke district van Heinsberg langs de Duits-Nederlandse grens en, samen met de nabijgelegen natuurgebieden Rodebach en Brunssumseheide het Heide Nature Park. Aan Duitse zijde grenzen de steden Geilenkirchen, Ubach-Palenberg en de gemeente Gangelt aan het gebied dat sinds 2008 deel uitmaakt van het project Groene metropool aan de Nederlandse kant ligt Brunssum.

Ten noorden van de heide ligt deNavo-luchtmachtbasis Geilenkirchen, de thuisbasis van de NATO E-3A- band met zijn Awacs systeem voor vroegtijdige waarschuwing.

De Schinveldse bossen is de benaming voor een bosgebied in het noordoosten van de Nederlandse regio, Zuid-Limburg ten noordoosten van de plaats Schinveld, tegen de grens met Duitsland. Met een oppervlakte van 308 hectare zijn de Schinveldse Bossen het grootste aaneengesloten stuk bosgebied van de regio, al worden ze her en der wel onderbroken door landbouwgronden en overgebleven kleigroeves. Het gebied is grotendeels eigendom van Natuurmonumenten.

Kenmerken van de wandeling:

Vertrek op zondag 20 januari 2019 is om 9.30uur.
Plaats van vertrek: Zwembad Op de berg 1, 6451 EZ Schinveld
Terrein: redelijke vlakke wandeling met heuveltjes
Lengte is 14 km 

Voor deze wandeling vragen we van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon, alle anderen betalen € 3,00 per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Iwan Slabbers

 

Carpoolen

In het veld Reactie onder het landkaartje kunnen chauffeurs en passagiers hun carpool aanbod of vraag vermelden. Nadat de websitebeheerder de boodschap op spam gecontroleerd heeft, wordt deze vrijgegeven en is deze op de site zichtbaar. Dus deze boodschap is niet direct zichtbaar na ingave op de website.
Chauffeur: vermeld kort aantal beschikbare plaatsen, vertrekplaats + tijdstip van vertrek en telefoonnummer. E-mailadres is wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.
Passagiers: vermeld kort het aantal benodigde plaatsen, woonplaats of vertrekplaats en telefoonnummer. E-mailadres is wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.