Wandeling in Epen en het Bovenste Bos

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

De vereniging heeft n.a.v. de laatste berichten over het Coronavirus besloten de wandelingen voorlopig te stoppen. Zodra de situatie zich verbeterd heeft, zullen wij weer mooie wandelingen op de agenda zetten. 

 

Wandeling omgeving Epen met prachtige vergezichten  11 of 16 km

Zondag 1 november wandelen we weer eens in het hart van het heuvelachtige Zuid Limburg. Vanuit Epen wandelen we 11 km langs de Geul naar Terpoorten en Kuttingen. We zien in de verte het mooie kasteel Beusdael liggen en dan duiken we het Bovenste Bos in.
In de eerste helft van de heuvelachtige wandeling hebben we te maken met enkele flinke klimmetjes. De tweede helft is vlak en gaat later naar beneden naar het dal waarin Epen ligt. 

 

De Volmolen – Epen

 

De Lange wandeling vertrekt vanuit Epen naar Bissen en het Schweibergerbosch. Via Landsrade komen we in Eperheide en lopen we ook weer door het Bovenste Bos.  Dan volgt Kuttingen, Terpoorten en de Geul  en tenslotte zijn we weer in Epen. Deze wandeling is 16 km lang.

 

Epen

Maatregelen ivm het Coronavirus

We lopen steeds met een beperkt aantal deelnemers per wandelgroep.
De voorschriften van het RIVM en de Noodverordening COVID-19 van de Veiligheidsregio Zuid of Midden-Noord Limburg zijn voor ons leidend.
Een wandelgroep wordt in groepjes van 4 deelnemers ingedeeld. Binnen het groepje houden de deelnemers zoals gebruikelijk elk 1,5m afstand van elkaar. De groepjes zelf dienen weer 3m afstand van elkaar te bewaren. Klik hier voor meer informatie over de nieuwste maatregel m.b.t. wandelen.
Om een voor iedereen zo veilig mogelijk verloop van de wandelingen te bewerkstelligen, dienen de wandelaars die met ons meegaan zich strikt aan deze voorschriften te houden. Vanwege de beperkte deelname zal voorlopig voor elke wandeling ingeschreven moeten worden.

Zoals gezegd starten we met een kleine groep mensen die zich strikt aan de richtlijnen dienen te houden, dus een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 m, maar ook geen handen schudden, niezen in de elleboog, niet deelnemen indien je neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts hebt.
Meer aanwijzingen en dringende adviezen staan voor iedereen in de onderstaande Veiligheid- en hygiëneregels van NOC-NSF beschreven. Lees die vóór aanmelding goed door!

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór vrijdagavond 18:00 uur bij de betreffende wandeling en niet in de Agenda. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Laat hier weten welke afstand je loopt

Naam
Vermeld je voor- en achternaam

E-mail
Vermeld hier je e-mailadres

Website
Niet invullen

Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 16 per wandelgroep, met daar binnenin de groepjes van 4 deelnemers.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór vrijdagavond 18:00 uur.

Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder dan eerst de informatie voor publicatie moet vrijgeven.
De wandelaars ontvangen per email  een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we in deze corona-tijd  met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

-Wanneer  : nog niet bekend
-Tijdstip    : 09.30 uur voor beide wandelingen
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 11 of 16 km 
-Terrein: We lopen veelal over onverharde paden . Er zijn enkele pittige kleine hellinkjes, dus het is geen vlakke wandeling

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Jan Bons
Tel 06 -2445 4835

 

Veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen (van NOC-NSF)

Wij adviseren om onderstaande maatregelen uit te voeren.
• voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop
• blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
• blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
• blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot veertien dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot veertien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);
• blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) minimaal zeven dagen thuis na de uitslag van de test;
• blijf thuis zolang je in thuisisolatie bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;
• ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;• hanteer RIVM richtlijnen ten aanzien van de woonsituatie bij specifieke aandoeningen, zoals bijvoorbeeld fysieke of verstandelijke beperkingen. Deze zijn leidend in de stap naar sporten/ bewegen;
• houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon buiten jouw huishouden, uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar;
• hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes; • ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet;
• was je handen met water en zeep voor en na bezoek sport locatie;
• vermijd het aanraken van je gezicht;
• schud geen handen;
• kom niet eerder dan tien minuten voor de sportactiviteit aan op de sport locatie

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.