Wandeling door bos en weiden langs de Geul 12 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandeling door bos en weiden langs de Geul 12 km

Zondag 7 juni organiseren we onze tweede wandeling na onze Corona-stop. We hebben met een beperkt aantal deelnemers de eerste wandeling eind mei gemaakt. Het was een prachtige wandeling en alle deelnemers waren enthousiast. Iedereen hield zich keurig aan de voorschriften van het RIVM en de Noodverordening COVID-19 van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Ook nu is het aantal deelnemers weer beperkt zodat we de voorschriften goed kunnen naleven. Er zal derhalve ingeschreven moeten worden.

 

Maatregelen ivm het Coronavirus

Zoals gezegd starten we met een kleine groep mensen die zich strikt aan de richtlijnen dienen te houden, zoals een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 m, geen handen schudden, niezen in de elleboog, niet deelnemen indien je neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts hebt.
Meer aanwijzingen en dringende adviezen staan voor iedereen in de onderstaande Veiligheid- en hygiëneregels van NOC-NSF beschreven. Lees die vóór aanmelding goed door!

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit bij de betreffende wandeling en bijv. niet in de Agenda. Het reactieveld ziet er als volt uit:

Reactie
Hier kun je een tekst in zetten
Naam
Vermeld je voor- en achternaam
E-mail
Vermeld hier je e-mailadres
Website
Niet invullen

Vervolgens Reactie plaatsen


We beperken het aantal deelnemers tot maximaal 15 per groep.  Indien we veel aanmeldingen ontvangen, zouden we twee of drie groepen van maximaal 15 personen kunnen samenstellen. De tweede groep loopt de route dan precies omgekeerd. De derde groep vertrekt een half uur later, dus om 10:00 uur. Meld je dus snel aan.
Het zal even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder eerst de informatie voor publicatie moet vrijgeven.
De eerste 30 aanmelders of 45 indien het drie groepen worden, ontvangen per email  een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. In deze startfase staan de wandelingen alleen open voor leden.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Gezien het aantal reacties is het nu al duidelijk dat we twee, mogelijk drie groepen zullen samenstellen. Ook indien het lijkt dat deze groepen al vol zitten, kan het toch verstandig zijn nog in te schrijven. Het komt vaak voor dat er later toch weer afmeldingen voor de wandeling zijn, waardoor er weer plaatsen vrij komen.

 

Wat gaan we doen

Net als bij de eerste wandeling lopen we in de omgeving van Mechelen en Epen. Deze keer gaat het echter naar het oosten. We lopen een hele tijd langs de prachtige meanderende Geul en gaan dan vervolgens richting Schweiberg en Landsrade. De Golfbaan in Landsrade ligt ongeveer op de helft van de wandeling. Hier is koffie to go verkrijgbaar. Waarschijnlijk zullen we geen gebruik kunnen maken van het terras. We zullen dus op een paaltje of in het gras moeten gaan zitten.
Na de koffie lopen we weer verder. Nu echter een hele tijd over een smal paadje door een schitterend bos om uiteindelijk bij de startplaats terug te keren. De eventuele tweede groep loopt deze beschreven route precies andersom. Na terugkomst keren we weer huiswaarts, aangezien er geen koffieadres gereserveerd wordt.

Misschien heb je in de afgelopen maanden toch wat minder bewogen dan normaal en is de conditie dus wat achteruit gegaan. Geen nood, we doen het daarom rustig aan. We maken de eerste wandeling niet te lang en  maken regelmatig een pauze (ook dan afstand houden). Het wordt een tocht van 12 km, wel is het af en toe heuvelachtig, met twee steile klimmetjes. Het resultaat is echter een prachtige afwisselende wandeling!

Kenmerken van de wandeling:

-Vertrek: zondag 7 juni om 09:30 groep 1 en 2 (inmiddels vol geboekt)
om 10:00 uur vertrekt groep 3 
-Startlocatie: wordt aan de deelnemers via email bekend gemaakt
-Dringend advies is nu niet carpoolen, maar zoveel mogelijk met eigen vervoer te komen. Er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen.
-Lengte van de wandeling: ongeveer 12 km.
-We lopen over onverharde en verharde wegen en (bos)paden in heuvelachtig terrein.

De bijdrage is € 2,00 per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Bert Limbeek, Jos Diederen en Jan Bons
Tel 06-2445 4835

Veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen (van NOC-NSF)

Wij adviseren om onderstaande maatregelen uit te voeren.
• voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop
• blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
• blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
• blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot veertien dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot veertien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);
• blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) minimaal zeven dagen thuis na de uitslag van de test;
• blijf thuis zolang je in thuisisolatie bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;
• ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;• hanteer RIVM richtlijnen ten aanzien van de woonsituatie bij specifieke aandoeningen, zoals bijvoorbeeld fysieke of verstandelijke beperkingen. Deze zijn leidend in de stap naar sporten/ bewegen;
• houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon buiten jouw huishouden, uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar;
• hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes; • ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet;
• was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie;
• vermijd het aanraken van je gezicht;
• schud geen handen;
• kom niet eerder dan tien minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.