Wandeling Berg en Valkenburg 11 of 15 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Bergse Heide, de Meerstensgroeve, Ingendael en de Geul

 

Zondag 31 oktober neemt Piet van Kan ons mee op een wandeling door een prachtig stukje natuur van o.a. Berg naar het Geuldal. Dit is geen gemakkelijke wandeling en zeer heuvelachtig. Als we van Berg naar beneden naar het Geuldal en het Ingendael lopen, heb je het idee dat je door de Eifel loopt. Het is steeds maar berg af of op de terugweg berg opchar(74).

We lopen eerst langs de Meertensgroeve. Door de diepte van deze groeve heerst er een apart klimaat waardoor veel bijzondere planten goed gedijen, maar ook aparte dieren zoals de vroedmeesterpad vind je hier. Het mannetje van de vroedmeesterpad bewaart de eisnoeren rondom zijn poten totdat de larven uitkomen. Het gekke is dat deze pad rond de 4 cm groot wordt, terwijl de larven tot 8 cm groot worden!!

 

De Meertensgroeve – deWandelgroepEuregio

 

We lopen langs de Geul en door het natuurgebied Ingendael, waar o.a. Konik paarden grazen. Vervolgens gaat het naar het centrum van Valkenburg waar de gevolgen van de overstroming nog goed zichtbaar zijn. Dan richting Schin op Geul, maar hier draaien we voor het dorp weer om , om via het pad langs de Geul naar de Wilhelminatoren te klimmen.

De Geul – deWandelgroepEurtegio

 

Bij de Wilhelminatoren aangekomen, hebben we een prachtig uitzicht over Valkenburg en de omgeving. We lopen in het Polferbosch door een enorm lang hol pad om vervolgens de weg terug naar Berg te beklimmen.

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Geef hier aan of je 11 of 15 km wilt lopen

Naam
Vermeld je voor- en achternaam

E-mail
Vermeld hier je e-mailadres

Website
Niet invullen

Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.

Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.

De niet leden komen na aanmelding in “de wacht”. Het duurt enige tijd voordat de aanmeldingen van hun zichtbaar zijn. Indien er ook voor hen plaats is, ontvangen ook zij op vrijdagavond een e mail met het startadres. 

Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

–Wanneer  : zondag 31 oktober
-Tijdstip    : 09.30 uur voor beide wandelingen
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 11 of 15 km 
-Terrein:  een zeer heuvelachtige wandeling met een paar flinke klimmetjes. We lopen over bospaden en verharde paden/wegen

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Wil je weten hoe het met een Wandelstrippenkaart werkt? Klik dan even hierop
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Piet van Kan en Jan Bons
Tel 06-2445 4835

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.