+31(0)6 2445 4835
info@dewandelgroepeuregio.nl

Wandeling Aachener Wald 16 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandeling door het Aachener Wald

zondag 11 augustus.

Het Aachener Wald is een bosgebied dat gelegen is op enkele kilometers ten zuiden van het centrum van Aken en een oppervlakte van 1350 hectare heeft. Een deel van het bos strekt zich uit over de landsgrenzen heen naar België. Het woud heeft meer dan 100 km aan wandelpaden.

Goed herkenbare wandelpaden

Veel flora en fauna

De route gaat grotendeels over goed begaanbare wegen, meestal brede onverharde boswegen. We komen met regelmaat bronbeekjes van de Worm tegen. Er zijn goede groeiomstandigheden in het Akenerbos, zodat de bomen en bodemplanten zich goed kunnen aanpassen. Je vind er Zwarte Elzen, Beuken, Eiken, Fijnsparren, Varens, Dovenetel, groot springzaad, Grote bonte specht, Zwarte specht, Kuifmezen Goudhaantjes en nog veel meer….

Bedreigd bos

Door de nabijheid van de stad en de infrastructuur is het belast en zelfs bedreigd. De daaruit voortvloeiende schade aan bossen die met de tijd meer en meer toeneemt, is gemiddeld in vergelijking met alle bossen in Noordrijn-Westfalen. Waar mogelijk wordt het wild aan zwijnen en herten in stand gehouden.. Ook komen we in het bos langs restanten van de Siegfriedlinie die nog goed zichtbaar is. Aangelegd om de geallieerden tegen te houden. 

Na afloop kunnen we bij La Fermata terecht voor Kaffee und Kuchen…. Eupenerstr. 378, Aachen.

Kenmerken van de wandeling

-Vertrek op zondag 11 augustus om 09:30 uur
-Startlocatie: vanaf de ruime parkeerplaats. Eupenerstraat 378, Aken. (D)
-Lengte van de wandeling: ongeveer 16 km
-Een makkelijke wandeling door een prachtig natuurgebied.
Aanmelden voor een wandeling is niet verplicht; je komt als je zin hebt.

Voor deze wandeling vragen we van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon, alle anderen betalen € 3,00 per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Keep walking, Jos Diederen 06 53573760

Carpoolen

In het veld Reactie onder het landkaartje kunnen chauffeurs en passagiers hun carpool aanbod of vraag vermelden. Nadat de websitebeheerder de boodschap op spam gecontroleerd heeft, wordt deze vrijgegeven en is deze op de site zichtbaar. Dus deze boodschap is niet direct zichtbaar na ingave op de website.
Chauffeur: vermeld kort aantal beschikbare plaatsen, vertrekplaats + tijdstip van vertrek en telefoonnummer. Het e-mailadres wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.
N.B. we gaan ervan uit dat chauffeurs naast de motorrijtuigenverzekering ook altijd een inzittendenverzekering hebben afgesloten.
Passagiers: vermeld kort het aantal benodigde plaatsen, woonplaats of vertrekplaats en telefoonnummer. Het e-mailadres wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.