Wandeling in het Swalmdal 14 of 17 km.

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Een vlakke wandeling langs de meanderende Swalm van 14 of 17 km

Verbaas je over de vele gezichten van het Swalmdal. Als we door het Swalmdal lopen, zien we heel verrassende afwisselingen in het landschap.

De Swalm

 

Grafheuvels

Direct na de start van de wandeling passeren we prehistorische graven. Het is groep van 11 grafheuvels uit de Bronstijd (1800-1100 v. Chr.) Toen al werden de doden vaak verbrand en kwamen de resten in een urn. Hier omheen werd een grafheuvel opgeworpen. Soms kregen de overledenen nog een bronzen voorwerp, zoals een sieraad of een bijl mee.

de Swalm

Met de herinrichting van de Swalm heeft Waterschap Peel en Maasvallei een waardevolle bijdrage geleverd aan het prachtige natuurgebied Swalmdal. De Swalm is een beek die ontspringt in Duitsland en in Swalmen de Maas instroomt. Het waterschap heeft deze beek ter hoogte van zwembad de Bosberg heringericht, waardoor het natuurlijk karakter is hersteld. De Swalm heeft over zijn volle lengte een natuurlijk, slingerend karakter. Het is een mooi leefgebied voor planten en dieren. Zo is door de herinrichting het leefgebied van onder andere de bever en zeggekorfslak verbeterd.

Swalmdal

Kenmerken van de wandeling

Vertrek op zondag 02 februari om 09:30 uur.
Startlocatie: Herberg de Bos, Bosstraat 115, 6071 PX Swalmen.  De locatie Café aan de Grens is vervallen.
Lengte van de wandeling 1: ongeveer 9 km. We komen dan weer terug bij het café. De wandelaars van de korte wandeling kunnen dan eventueel iets in het café gebruiken.
Lengte van wandeling 2: ongeveer 16,5 km. Deze wandelaars lopen na de eerste 9 km nog door voor het tweede deel van de wandeling.
Terrein: vlak met veel (bos)paden.

Aanmelden niet, bijdrage wel

Aanmelden voor een wandeling is niet verplicht; je komt als je zin hebt.
Wel vragen we voor deze wandeling van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon, alle anderen betalen € 3,00 per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Slechte weersomstandigheden

In de herfst en winter kan het glad zijn door modder, vorst of sneeuw. Heb je wandelstokken of Nordic Walking poles dan is het misschien een goed idee deze nu mee te nemen naar de wandeling.

In deze tijd van het jaar is het vaker minder gunstig wandelweer. Indien tijdens de wandeling op de startlocatie zeer slecht weer voorspeld wordt, zullen we via de site en via een e-mail op zaterdagavond of uiterlijk om 08:00 uur zondagmorgen laten weten dat de wandeling wegens slecht weer niet doorgaat. De belangstelling voor de wandeling is dan toch gering.
We doen dat natuurlijk niet voor een mals regenbuitje, maar alleen als het bar en boos wordt.
Dus alleen als de wandeling NIET doorgaat wordt dit bekend gemaakt.
Wordt er voor de zondagmorgen slecht weer voorspeld dan is het goed om even op deze pagina te controleren of de wandeling soms afgelast wordt en/of de e-mail te checken.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Jan Bons
Tel 06-2445 4835

Carpoolen

In het veld Reactie onder het landkaartje kunnen chauffeurs en passagiers hun carpool aanbod of vraag vermelden. Nadat de websitebeheerder de boodschap op spam gecontroleerd heeft, wordt deze vrijgegeven en is deze op de site zichtbaar. Dus deze boodschap is niet direct zichtbaar na ingave op de website.
Chauffeur: vermeld kort aantal beschikbare plaatsen, vertrekplaats + tijdstip van vertrek en telefoonnummer. Het e-mailadres wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.
N.B. we gaan ervan uit dat chauffeurs naast de motorrijtuigenverzekering ook altijd een inzittendenverzekering hebben afgesloten.
Passagiers: vermeld kort het aantal benodigde plaatsen, woonplaats of vertrekplaats en telefoonnummer. Het e-mailadres wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.Voor deze wandeling vragen we een bijdrage van € 2,– per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

[mappress mapid=”94″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.