+31(0)6 2445 4835
info@dewandelgroepeuregio.nl

Wandeling 12,5 km Berg en Terblijt 27 januari

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandeling Berg en Terblijt zondag 27 januari 12,5 km

 

We wandelen over veldwegen en bospaden met enkele hellingen en dalingen zoals we gewend zijn van ons Limburgs landschap waar we trots op mogen zijn. We worden dan ook beloond met prachtige vergezichten / uitzichten over dit mooie gebied. We zien, bij goed weer, de kolencentrale bij Genk, de windmolens van Lanaken, het Maasdal, de kolenbergen bij Luik en de Observant. De observant is de heuvel die is ontstaan door het uitgraven van de mergelgroeve bij de ENCI. We lopen parallel langs de Curfsgroeve. Hier is tot 2009 mergel uitgegraven. Met springladingen werd deze verkregen aldaar. Nu is het een prachtig natuurgebied waar veel, soms beschermde, dieren voorkomen zoals, de ijsvogel, vos, steenmarter, konijn, bunzing, ondergrondse woelmuis, oehoe en vroedmeesterpad. 

Ook zien we de Bronsdaelgroeve. 

De betonnen overkapping beschermde de Duitse ondergrondse werkplaats. De Duitse oorlogsindustrie maakte hier veel gebruik van. Hier werden BMW vliegtuigmotoren gerepareerd. Deze werden op een smalspoor dat zich afsplitste van de spoorweg Maastricht – Aken aangevoerd.

Dus een wandeling met Cultuur en Natuur.

Na de wandeling zijn we bij Hotel in den Hoof welkom voor een hapje of drankje.

Kenmerken wandeling:

Vertrek: zondag 27 januari 2019 om 09:30 uur
Plaats van vertrek: Hotel in de Hoof, Akersteenweg 218, 6227 AE Maastricht
Terrein: veldwegen en bospaden, enkele hellingen + afdalingen
Lengte: 12,5 km

Voor deze wandeling vragen we van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon, alle anderen betalen € 3,00 per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Jos Diederen

Carpoolen

In het veld Reactie onder het landkaartje kunnen chauffeurs en passagiers hun carpool aanbod of vraag vermelden. Nadat de websitebeheerder de boodschap op spam gecontroleerd heeft, wordt deze vrijgegeven en is deze op de site zichtbaar. Dus deze boodschap is niet direct zichtbaar na ingave op de website.
Chauffeur: vermeld kort aantal beschikbare plaatsen, vertrekplaats + tijdstip van vertrek en telefoonnummer. E-mailadres is wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.
Passagiers: vermeld kort het aantal benodigde plaatsen, woonplaats of vertrekplaats en telefoonnummer. E-mailadres is wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.

 

 

Één reactie

  1. Ger. Paumen schreef:

    Evt. kunnen er 2/3 personen meerijden vanuit Nuth. We vertrekken hier om 09:00 uur en willen na afloop meteen naar huis wegens andere afspraak.
    Bel me maar tot 22:00uur op 06-26417577

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.