Wandelen tussen Zd-Willemsvaart en de Maas – 15 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Mooie natuur tussen de Zd-Willemsvaart en de Maas – 15 km

Hallo Wandelvrienden.

Zondag 5/9/21 gaan we wandelen vanuit Lanaken (België).

Ja we steken weer eens de grens over en kunnen goed zien wat de Maas allemaal achtergelaten heeft. Misschien is er voor die tijd al veel opgeruimd door vrijwilligers. Momenteel staan er veel containers die gevuld of nog gevuld moeten worden.

De Maas is een indrukwekkende regenrivier en vormt de Belgische – Nederlandse grens tussen Maastricht en Kessenich over een lengte van circa 40Km. Tijdens droge zomer perioden kun je er doorwaden maar we hebben afgelopen juli ook gezien dat het anders kan uitpakken met deze regenrivier. De grillige rivier boetseerde een gevarieerd landschap met een warrig netwerk van oude rivierarmen, oeverwallen, stroomgeulen, grindbanken, leem- en kleiafzettingen met aansluitend enkele goed omlijnde woonkernen. Het Maaslandschap aan Belgische zijde, is de voorbije decennia echter aangevuld met grote waterpartijen als gevolg van de grindwinning. Deze grindwinning van het Consortium Grensmaas heeft de afgelopen periode veel leed kunnen besparen bij vele huishouden die langs de Maas wonen. Het Maasland staat garant voor monumentale historische plaatsen zoals Thorn(NL), Maaseik, Stokkem, Stevensweert(NL) en Oud Rekem en markante dorpsgezichten zoals Neeritter(NL), Urmond(NL), Kessenich, Leut en Aldeneik. Cultuur en Natuur gaan hier hand in hand.

Het is uiteraard een vlakke wandeling vanuit Oud Rekem richting Smeermaas. We wandelen tussen de Zuid Willemsvaart ( 122 km van Maastricht naar Den Bosch) en de Maas (925 km van Bassigny(FR) – Noordzee). We worden met regelmaat getrakteerd op mooie natuur overzichten.

Nog steeds beperkte maatregelen ivm het Coronavirus

We lopen steeds met een beperkt aantal deelnemers per wandelgroep. De voorschriften van het RIVM en de Rijksoverheid zijn voor ons leidend.
Om een voor iedereen zo veilig mogelijk verloop van de wandelingen te bewerkstelligen, dienen de wandelaars die met ons meegaan zich strikt aan deze voorschriften te houden. Vanwege de beperkte deelname zal voor elke wandeling ingeschreven moeten worden.

Zoals gezegd starten we met een kleine groep(en) mensen die zich strikt aan de richtlijnen dienen te houden, dus een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 m, maar ook geen handen schudden, niezen in de elleboog, niet deelnemen indien je neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts hebt.

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Hier kun je evt een tekst invullen
Naam
Vermeld je voor- en achternaam
E-mail
Vermeld hier je e-mailadres
Website
Niet invullen
Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.


Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

–Wanneer  : zondag 05 september
-Tijdstip    : 09.30 uur voor beide wandelingen
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 15 km 
-Terrein:  een vlakke wandeling.

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Wil je weten hoe het met een Wandelstrippenkaart werkt? Klik dan even hierop
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Keep walking Jos Diederen. 
Tel 0653573760.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.