+31(0)6 2445 4835
info@dewandelgroepeuregio.nl

Wandelen tussen stegelkes en beekjes in Kelmis (B) 13km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.
Update Corona maatregelen

Hoewel voor Vlaanderen code oranje geldt (niet heen gaan indien niet strikt noodzakelijk), is dat voor Wallonië, waar Kelmis onder valt, niet het geval. In Wallonië geldt nog altijd net als in Nederland code geel en mag dus bezocht worden.

Indien dit zou veranderen, wordt dit meteen op de website vermeld en krijgen de deelnemers via een e-mail hiervan bericht. We zullen dan een andere wandeling in de buurt maar dan op Nederlands grondgebied organiseren.

Wandeling over licht glooiende heuvels in Kelmis – 13 km

We gaan dit keer naar het Duits sprekende deel van België, naar Kelmis of op z’n Frans naar La Calamine. 

Wat gaan we doen

Het wordt geen zware wandeling, maar één over licht glooiend terrein. We lopen door het bos, langs de Hohnbach en steken die vervolgens m.b.v. stap-stenen over.

Kelmis -deWandelgroepEuregio

In dit gebied komt het zinkviooltje veel voor en staat op dit moment in prachtige bloei.

Kelmis -deWandelgroepEuregio

Deze wandeling heeft alles in zich; we lopen zoals gezegd door het bos, maar ook door graslanden waar het gras tot kniehoogte staat. Vaak moeten we door stegelkes (draaihekjes) om weer in het volgende weiland te komen. Regelmatig worden we begeleid door beekjes en riviertjes zoals de Hohnbach, de Lontzenerbach en de Groetbach. Uiteindelijk lopen we een hele tijd langs de Göhl (onze Geul). Ook interessant om te zien is het Schloss Thor en de Emma Burg die in groot verval is geraakt.
Puur natuur, dat zien we ook aan het leuke smalle paadje van ruim een kilometer door een smal stukje bos met ook weer een beekje in de geul.

Kelmis -deWandelgroepEuregio

Maatregelen ivm het Coronavirus

We lopen steeds met een beperkt aantal deelnemers per groep. De voorschriften van het RIVM en de Noodverordening COVID-19 van de Veiligheidsregio Zuid of Midden-Noord Limburg zijn voor ons leidend. Om een voor iedereen zo veilig mogelijk verloop van de wandelingen te bewerkstelligen, dienen de wandelaars die met ons meegaan zich strikt aan deze voorschriften te houden. Vanwege de beperkte deelname zal voorlopig voor elke wandeling ingeschreven moeten worden.

Zoals gezegd starten we met een kleine groep mensen die zich strikt aan de richtlijnen dienen te houden, zoals een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 m, geen handen schudden, niezen in de elleboog, niet deelnemen indien je neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts hebt.
Meer aanwijzingen en dringende adviezen staan voor iedereen in de onderstaande Veiligheid- en hygiëneregels van NOC-NSF beschreven. Lees die vóór aanmelding goed door!

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór vrijdagavond 18:00 uur bij de betreffende wandeling en niet in de Agenda. Het reactieveld ziet er als volgt uit:

 • Reactie
 • Hier kun je een tekst vermelden
  Naam
  Vermeld je voor- en achternaam
  E-mail
  Vermeld hier je e-mailadres
  Website
  Niet invullen

  Vervolgens Reactie plaatsen


We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 15 per groep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde startlocatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór vrijdagavond 18:00 uur.
Het zal even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder eerst de informatie voor publicatie moet vrijgeven.
De wandelaars ontvangen per email  een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we in deze corona-tijd  met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

-Wanneer  : zondag 2 augustus.
-Tijdstip    : 9.30 uur 
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 13 km
-Terrein: een gemakkelijke bos en veld wandeling over licht glooiend terrein
-Als klant dien je in Duitsland in de horeca een mondkapje te dragen. In België geldt dit alleen voor het personeel. Handig: neem een mondkapje in je rugzak mee.

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Jan Bons
Tel 06- 2445 4835

Veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen (van NOC-NSF)

Wij adviseren om onderstaande maatregelen uit te voeren.
• voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop
• blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
• blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
• blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot veertien dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot veertien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);
• blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) minimaal zeven dagen thuis na de uitslag van de test;
• blijf thuis zolang je in thuisisolatie bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;
• ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;• hanteer RIVM richtlijnen ten aanzien van de woonsituatie bij specifieke aandoeningen, zoals bijvoorbeeld fysieke of verstandelijke beperkingen. Deze zijn leidend in de stap naar sporten/ bewegen;
• houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon buiten jouw huishouden, uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar;
• hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes; • ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet;
• was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie;
• vermijd het aanraken van je gezicht;
• schud geen handen;
• kom niet eerder dan tien minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.