Wandelen tussen stegelkes en beekjes in Kelmis (B) 11,5 of 14,5 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandeling over licht glooiende heuvels in Kelmis – 11,5 of 14,5 km

We gaan dit keer naar het Duits sprekende deel van België, naar Kelmis of op z’n Frans naar La Calamine. Toen we vorig jaar hier liepen was men erg enthousiast over de wandeling met haar mooie paadjes en beekjes.

Wat gaan we doen

Het wordt geen zware wandeling, maar één over licht glooiend terrein. We lopen door het bos, langs de Hohnbach en steken die vervolgens m.b.v. stap-stenen over.

Kelmis -deWandelgroepEuregio

In dit gebied komt het zinkviooltje veel voor. Het viooltje bloeit nog maar even.

Kelmis -deWandelgroepEuregio

Deze wandeling heeft alles in zich; we lopen zoals gezegd door het bos, maar ook door graslanden waar het gras tot kniehoogte staat. Vaak moeten we door stegelkes (draaihekjes) om weer in het volgende weiland te komen. Regelmatig worden we begeleid door beekjes en riviertjes zoals de Hohnbach, de Lontzenerbach en de Groetbach. Uiteindelijk lopen we een hele tijd langs de Göhl (onze Geul). Ook interessant om te zien is het Schloss Thor en de Emma Burg die helaas in groot verval is geraakt.
Puur natuur, dat zien we ook aan het leuke smalle paadje van ruim een kilometer door een smal stukje bos met ook weer een beekje in de Geul (alleen lange wandeling).

Kelmis -deWandelgroepEuregio

Nog steeds beperkte maatregelen ivm het Coronavirus

We lopen steeds met een beperkt aantal deelnemers per wandelgroep. De voorschriften van het RIVM en de Rijksoverheid zijn voor ons leidend.
Om een voor iedereen zo veilig mogelijk verloop van de wandelingen te bewerkstelligen, dienen de wandelaars die met ons meegaan zich strikt aan deze voorschriften te houden. Vanwege de beperkte deelname zal voor elke wandeling ingeschreven moeten worden.

Zoals gezegd starten we met een kleine groep(en) mensen die zich strikt aan de richtlijnen dienen te houden, dus een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 m, maar ook geen handen schudden, niezen in de elleboog, niet deelnemen indien je neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts hebt.

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Geef hier even aan of je 11 of 14 km wilt lopen
Naam
Vermeld je voor- en achternaam
E-mail
Vermeld hier je e-mailadres
Website
Niet invullen
Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.


Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

–Wanneer  : zondag 22 augustus
-Tijdstip    : 09.30 uur voor beide wandelingen
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 11,5 of 14,5 km 
-Terrein:  een aantal klimmetjes .

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Wil je weten hoe het met een Wandelstrippenkaart werkt? Klik dan even hierop
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Jan Bons
Tel 06- 2445 4835

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.