Wandelen rondom Eys en Wahlwiller 11 of 15 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandeling Eys , Wahlwiller ca 11km of 15 km

Beide wandelingen zijn reeds volgeboekt

We gaan vandaag wandelen in het Heuvelland dus het wordt een stevige wandeling met af en toe flink dalen of stijgen over smalle bospaden, kiezelpaden en verharde bospaden. Als de weergoden ons meezitten hebben we mooie uitzichten over het heuvelland. Het is niet zo’n pittige wandeling als Noorbeek (voor degene die hier mee gelopen hebben).

 

 

We lopen een stuk van een wijnroute en passeren diverse wijngaarden maar zullen geen druiven meer zien hangen. De oogst is voorbij. Een aantal kleine dorpjes passeren we zoal Trintelen, Eyserheide, Eys. Hier zien we een klein stukje van de Eyserbeek stromen. We zien het Kasteel Goedenraad. Dit omvat een herenhuis en een kasteelboerderij. Het huis bestond al in de 14 eeuw.

Dan doorkruisen we het Froweinbos . Hier ligt Mr. Frowein begraven, directeur Staatsmijnen in Limburg, die het kasteel kocht in 1921.

 

 

De lange wandeling loopt nog iets zuidelijker en een stuk langs de Selzerbeek. Deze stroomt aan de rand van Wahlwiller. In Wahlwiller ligt de St.Agathakerk die uit de 12 eeuw stamt en bekend is om zijn muurschilderingen en kruiswegstaties. In Trintelen ligt de bekende Bernardushoeve, een monumentaal pand. Ook is er een 500 jaar oude boerderij de Trintelerhof.

 

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
 beide wandelingen zijn helaas vol
Naam
Vermeld je voor- en achternaam
E-mail
Vermeld hier je e-mailadres
Website
Niet invullen
Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.


Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

–Wanneer  : zondag 06 maart
-Tijdstip    : 09.30 uur voor beide wandelingen
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 11 of 15 km 
-Terrein: stevige wandeling met af en toe flink dalen of stijgen over smalle bospaden, kiezelpaden en verharde bospaden

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Wil je weten hoe het met een Wandelstrippenkaart werkt? Klik dan even hierop
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Marie-José van de Ven – Janssen
Tel 06-38123690

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.