Wandelen rond de Maas in Stevensweert 11 of 15 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandelen bij de Maas in de omgeving van Stevensweert 11 of 15 km

Beste Wandelaars,

Zondag 30 mei gaan we wandelen in de omgeving van Stevensweert bij de Maas met haar vele armen en plassen.  Het wordt een vlakke wandeling van 11 of 15 km.  Dit is weer eens iets geheel anders dan de bossen en de heuvels waar we de afgelopen week gewandeld hebben.

 

Maas Stevensweert 

 

Stevensweert

Stevensweert is een oud vestingstadje met ongeveer 1700 inwoners. Het ligt op een eiland tussen twee Maasarmen (de Oude Maas en de Nieuwe Maas), en behoorde vroeger samen met Ohé en Laak tot de bezittingen van de graven Van den Bergh.
Na de Franse tijd gingen ze samen een zelfstandige gemeente vormen.
In 1819 kregen ze een eigen gemeentevlag. De graven Van den Bergh bouwden in de 17 e eeuw aan de Maas het idyllisch gelegen kasteel Walburg, dat in de 20 e eeuw werd afgebroken. Alleen de kelder is overgebleven.
Stevensweert is ook bekend om de Kantharos van Stevensweert. Dit is een zilveren beker van ongeveer een halve kilo die juridische geschiedenis schreef en is thans te bewonderen in het museum Het Valkhof in Nijmegen.

In de buurt ligt ook, een mooi voorbeeld van een gesloten Maasdalhoeve, “Huize Geno”, een grote hoeve uit 1780-1788. Naast deze hoeve ligt de St. Annakapel uit 1896.

 

Maas Stevensweert

 

Maatregelen ivm het Coronavirus

We lopen steeds met een beperkt aantal deelnemers per wandelgroep.
De voorschriften van het RIVM en de Rijksoverheid zijn voor ons leidend.
Om een voor iedereen zo veilig mogelijk verloop van de wandelingen te bewerkstelligen, dienen de wandelaars die met ons meegaan zich strikt aan deze voorschriften te houden. Vanwege de beperkte deelname zal voor elke wandeling ingeschreven moeten worden.

Zoals gezegd starten we met een kleine groep mensen die zich strikt aan de richtlijnen dienen te houden, dus een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 m, maar ook geen handen schudden, niezen in de elleboog, niet deelnemen indien je neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts hebt.
Meer aanwijzingen en dringende adviezen staan in de Veiligheid- en hygiëneregels van NOC-NSF beschreven. Lees die vóór de aanmelding goed door!

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór vrijdagavond 18:00 uur bij de betreffende wandeling en niet in de Agenda. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Vermeld hier of je 11 of 15 km meeloopt
Naam
Vermeld je voor- en achternaam
E-mail
Vermeld hier je e-mailadres
Website
Niet invullen
Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.

Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we in deze corona-tijd  met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

-Wanneer  : nog niet bekend
-Tijdstip    : 09.30 uur
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 11 of 15 km 
-Terrein: een wandeling op vlak terrein rond de grindafgravingen.

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken.
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Bert Limbeek
GSM: 06-2523 2784

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.