Wandelen op de St. Pietersberg en ENCI groeve 11,5 of 14,5 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandelen in het natuurgebied ENCI-groeve en de St. Pietersberg 11,5 of 14,5 km

Er zal waarschijnlijk niemand zijn die de Enci groeve in Maastricht niet kent. Misschien ook al vaker  gewandeld (of niet). Vandaag gaan we een wandeling door dit mooie natuurgebied maken. Er zitten  hellingen in en het is een heuvelachtige wandeling maar zeker de moeite waard om met de korte of  lange wandeling mee te gaan. De Enci groeve is in 1926 ontstaan voor de winning van kalksteen. Op  1 juli 1928 werd de 150 hectare groeve gesloten. De groeve is eigendom van Natuurmonumenten.  Deze en Gemeente Maastricht en Provincie Limburg werken samen aan de herinrichting van de  groeve. Er lopen geiten en schapen in de groeve en er zitten 2 koppels(waarschijnlijk jonge) Oehoes  in de oehoevallei.

St. Pietersberg – deWandelgroeEuregio

Het grote uitzichtplatform is bereikbaar via een steile trap vanuit de groeve. Ook  krijgen we een mooi uitzicht over Chateau Neercanne en verschillende wijngaarden. De lange  wandeling loopt via het Jezuitenpad langs de achterkant van Chateau Neercanne. Achter het kasteel  ligt het Milleniumbos. Onze wandeling gaat verder naar het Plateau Caestert. Op het einde is een prachtig mooi uitzicht over het Albertkanaal. De korte wandeling komt hier ook. Af en toe een klein zijpaadje inslaan en er is een mooi uitzicht over het kanaal. De korte zijpaadjes kunnen steil en glad  zijn.. Voor de mensen die dit niet willen kunnen ze op ’t grote pad wachten want de wandeling komt  via hetzelfde paadje weer terug. Het Albertkanaal splits zich hier in 2. Het Canal de Lanaye komt een  stukje verder in de Maas uit. We lopen over verharde veldwegen en af en toe kleinere bospaadjes. 

Chateau Neercanne – deWandelgroepEuregio

De lange wandeling loopt via de hoge trappen in /uit de groeve. Mensen die hoogtevrees hebben  kunnen met de korte wandeling meegaan. Deze gaat een stukje langs de voorkant van de Enci, langs het kanaal, dus geen trappen.

Nog steeds beperkte maatregelen ivm het Coronavirus

We lopen steeds met een beperkt aantal deelnemers per wandelgroep. De voorschriften van het RIVM en de Rijksoverheid zijn voor ons leidend.
Om een voor iedereen zo veilig mogelijk verloop van de wandelingen te bewerkstelligen, dienen de wandelaars die met ons meegaan zich strikt aan deze voorschriften te houden. Vanwege de beperkte deelname zal voor elke wandeling ingeschreven moeten worden.

Zoals gezegd starten we met een kleine groep(en) mensen die zich strikt aan de richtlijnen dienen te houden, dus een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 m, maar ook geen handen schudden, niezen in de elleboog, niet deelnemen indien je neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts hebt.

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Geef hier even aan of je 11,5 of 14,5 km wilt lopen

Naam
Vermeld je voor- en achternaam

E-mail
Vermeld hier je e-mailadres

Website
Niet invullen

Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.


Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

–Wanneer  : zondag 29 augustus
-Tijdstip    : 09.30 uur voor beide wandelingen
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 11,5 of 14,5 km 
-Terrein:  heuvelachtig terrein met o.a. beklimming/afdaling van de trap uit/naar de groeve .

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Wil je weten hoe het met een Wandelstrippenkaart werkt? Klik dan even hierop
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Marie José van de Ven
Tel 06- 3812 3690

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.