Wandelen langs de Geleenbeek – 15 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

 

Wandelen 15 km langs de Geleenbeek 

Het Danikerbos ligt tussen Geleen en Sweikhuizen. Het Danikerbos is een hellingbos op de Danikerberg en ligt op de oosthelling op de Geleenbeek die aan de westrand van het bos stroomt. De Geleenbeek is onderdeel van het stroomgebied van de Maas. Hij ontspringt te Benzenrade en mondt bij Stevensweert onder de naam Oude Maas uit in de Maas. Hij is totaal 45 km lang.
De Geleenbeek die vroeger veel afvalwater van de kolenwasserijen en grote hoeveelheden ongezuiverd stedelijk afvalwater moest vervoeren meandert nu weer bijna als vanouds.
Door de SJLAAM was hij gedeeltelijk dicht geslipt. Na vele jaren na de mijn sluiting is hij weer helder en is er genoeg flora en fauna gekomen om van te genieten. De Das, IJsvogel, Geelgors, Kwikstaart, Patrijs, Echte koekoeksbloem, Reuzenpaardenstaart, gevlekte dovenetel en vele anderen  zijn weer terug langs de Geleenbeek. Erg leuk is ook om de Grote bonte specht te horen die meer holen maakt dan hij zelf nodig heeft. De Holenduif gebruikt deze holen dan weer als broed plaats.
Tijdens de wandeling staat deze Geleenbeek dan ook centraal. 
Het is een mooie wandeling met af en toe wat klim – en daal werk.
 
 
 
Tegenover een manege waar we langs komen, is recent De Dikke Daniker gevestigd waar het goed vertoeven is na een wandeling. Lekker hapje en drankje. De Dikke Daniker heeft een groot buitenterras op een prachtige locatie.
 

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
 Je hoeft hier niets te vermelden
Naam
Vermeld je voor- en achternaam
E-mail
Vermeld hier je e-mailadres
Website
Niet invullen
Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.


Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

–Wanneer  : zondag 13 maart
-Tijdstip    : 09.30 uur
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 15 km 
-Terrein: af en toe wat klim – en daal werk.

 

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Wil je weten hoe het met een Wandelstrippenkaart werkt? Klik dan even hierop
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Keep walking, Jos Diederen
Tel 06-5357 3760

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.