Wandelen in Sittard en omgeving (11 of 16 km)

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandelen in de Sittardse Schwienswei en in Tuddern het Tudderner Fenn.

Wordt het natuurgebied de Schwienswei een vakantiepark met ca 300 woningen of blijft het een
natuurgebied?!


We gaan vandaag een VLAKKE wandeling maken, met 2 kleine hellinkjes/daling, door dit mooie stukje van Sittard en het kleine bos in Tuddern. We wandelen een stuk over de landsgrens en langs de Rode Beek. Deze zijn ze weer in de oude natuurlijke loop aan het terug brengen. In het Tudderner Fenn zijn 3 grote mooie vijvers. Het ven is een Kwelgebied in het Beekdal van de Rode beek. Het gebied bestaat uit een loofbos afwisselend met naaldbos. Vele kleine vennetjes zijn er in dit gebied.
Het grenst aan de Geilenkircher Lehmplatte. Tussen 1969 en 1990 was in dit gebied een leeuwen safaripark gevestigd.


De Schwienswei in Sittard Is een beschermd natuurgebied. IJsvogels, bevers, dassen, watervioliers, gevlekte aronskelken en nog veel meer komen hier voor. Er is dan ook veel verzet van omwonenden om een vakantiepark (210 woningen) te maken op het voormalige escs/cios terrein. Ook lag hier vroeger een atletiekbaan. Op Duits grondgebied willen ze 120 vakantiewoningen bouwen.

 

We stekende Molenbeek over en wandelen een stukje langs de Geleenbeek. De Molenbeek gaat hier verder in de Geleenbeek. Bij Millen heeft de Rode Beek 2 aftakkingen: 1 in de Geleenbeek en 1 in de Vloedgraaf.
Escs : euregionaal sport en congrescentrum
Cios: centraal instituut opleiding sportleiders

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Vermeld hier of je 11 of 16 km wilt lopen (de 11 km is vol; meld je aan voor de reservelijst)

Naam
Vermeld je voor- en achternaam

E-mail
Vermeld hier je e-mailadres

Website
Niet invullen

Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.


Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

–Wanneer  : zondag 30 januari
-Tijdstip    : 09.30 uur voor beide wandelingen 
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 11 of 16 km 
-Terrein: vlakke wandeling met 2 kleine hellinkjes/daling

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Wil je weten hoe het met een Wandelstrippenkaart werkt? Klik dan even hierop
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Marie-José van de Ven – Janssen
Tel 06-38123690

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.