Wandelen in natuurpark Thorpark bij Genk (B) 12 of 16 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandelen bij Genk en Waterschei  in het Thorpark, ca 16 km of 12 km.

Bij velen van ons is Waterschei bekend om zijn steenkoolmijnen. In 1924 werd voor het eerst steenkool gedolven tot op een diepte van 1040 meter. In 1987 werd de mijn gesloten.

 

 

Er is al jaren een mooi natuurgebied “het Thorpark” behorend bij de Hoge Kempen. Het mooie imposante hoofdgebouw is nu een plek voor technologie, energie en innovatie. We zien een immense oude steenberg liggen die je helemaal kunt beklimmen. De zgn. Terril is beschermd sinds 1999. Steenmannetjes leiden je naar de top. We lopen verder naar het Jeneverbessenbos. Deze struiken groeien in het Heiderbos een natuurreservaat in As. Heiderestant en naaldbosgebied zien we hier nog terug. Het is de grootste jeneverbespopulatie van Vlaanderen met ca. 7000 struiken. Mooi om te zien dit aparte bos.

Verder lopen we nog door een gebied genaamd de Klaverberg , ook onderdeel van Thorpark.

De lange wandeling heeft een paar pittige kleine hellinkjes.

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Vermeld hier of je 12 of 16 km wilt lopen
Naam
Vermeld je voor- en achternaam
E-mail
Vermeld hier je e-mailadres
Website
Niet invullen
Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.


Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

–Wanneer  : zondag 27 maart
-Tijdstip    : 09.30 uur voor beide wandelingen  
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 12 of 16 km 
-Terrein: vlakke wandeling met 2 kleine hellinkjes/daling

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Wil je weten hoe het met een Wandelstrippenkaart werkt? Klik dan even hierop
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Marie-José van de Ven – Janssen
Tel 06-38123690

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.