Wandelen in Natuurpark De Lieteberg Zutendaal (B) 15 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Natuurpark de Lieteberg in Zutendaal 15 km

Beste Wandelaars.
Op zondag 7 november gaan we in het natuurgebied De Lieteberg, in de omgeving van Natuurpark De Krieckaert, wandelen.

Natuurpark Lieteberg


Lieteberg is een van de toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Deze bevindt zich enkele kilometers buiten het park, aan de Stalkerweg ten zuiden van Zutendaal. In deze omgeving werd zand en grind gewonnen, waardoor plassen zijn ontstaan. De wandelingen van Lieteberg laten de bezoeker kennis maken met enkele bekoorlijke natuurgebieden op de zacht glooiende zuidrand van de Hoge Kempen. Hier en daar kom je nog een heiderestant tegen. De zeldzame jeneverbes komt hier nog voor. Lieteberg is het stilste plekje van het Nationaal Park Hoge Kempen. Stiltestenen met mooie gedichten brengen dit onder de aandacht. 

 

Attracties

Kom nog eens terug en breng een bezoek aan één van de attracties.
Er is een ondersteuningspunt voor imkers, een bijenvolk dat achter glas kan worden waargenomen, en een klein museum waar allerlei imkerijbenodigdheden van vroeger en nu te vinden zijn. Een aantal bijenkasten en bijenkorven zijn nog in gebruik. Het insectenmuseum “fascinerende microkosmos” geeft informatie over insecten en toont er ook een aantal. In de vlinderserre zijn vlinders in allerlei biotopen te bewonderen. Het blotevoeten pad, waarop men over allerlei ondergronden loopt, met onder meer een doolhof en een uitzichttoren. Het compostdemopark, waar verscheidene methoden van composteren worden gedemonstreerd.

 

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Je hoeft hier niets op te geven

Naam
Vermeld je voor- en achternaam

E-mail
Vermeld hier je e-mailadres

Website
Niet invullen

Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.

Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.

De niet leden komen na aanmelding in “de wacht”. Het duurt enige tijd voordat de aanmeldingen van hun zichtbaar zijn. Indien er ook voor hen plaats is, ontvangen ook zij op vrijdagavond een e mail met het startadres. 

Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

–Wanneer  : zondag 7 november
-Tijdstip    : 09.30 uur 
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 15 km 
-Terrein:  een mooie heuvelachtige wandeling in het bos over grotendeels onverharde wegen.

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Wil je weten hoe het met een Wandelstrippenkaart werkt? Klik dan even hierop
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Bert Limbeek
Tel 06-2523 2784

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.