Wandelen in het Meinweggebied (11 of 14 km)

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandelen in Natuurgebied de Meinweg (11 of 14 km)

Op Paasmaandag 18 april gaan we in het natuurgebied De Meinweg lopen.

De Meinweg

De Meinweg is een natuurgebied van zo’n 1800 ha, is geologisch gezien van grote betekenis door het voor Nederland unieke terrassenlandschap. Deze zijn goed zichtbaar door de drietal steile overgangen tussen de verschillende terrassen. Het totale hoogteverschil tussen de drie terrassen bedraagt 50 meter en ligt ten oosten van Roermond.
Het gebied wordt langs 3 zijden omsloten door Duitsland en is onderdeel van het Duits- Nederlands Grenspark Maas-Swalm-Nette.
We zien ook de IJzeren Rijn. De bouw werd gestart in 1869 en 10 jaar later in gebruik genomen. De spoorlijn verbond de havenstad Antwerpen met het Duitse Ruhrgebied.
Aanvankelijk was het de bedoeling een kanaal te graven. Later werd de voorkeur gegeven aan een spoorlijn, vandaar de naam IJzeren Rijn. We steken de IJzeren Rijn (spoorweg) over.

 


We lopen ook langs de Buschbach en ook rijstal Venhof. De Schotse Hooglanders komen we waarschijnlijk ook tegen met hun mooie stoere uiterlijk, misschien kommen we een van deze dieren (zie foto) ook tegen.
Dit vochtige gebied met z’n pollen , pijpenstrootje en gagelstruiken vormt een ideale omgeving voor de adder, de enige inheemse gifslang van ons land.

 

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Vermeld hier of je 11 of 14 km wilt lopen
Naam
Vermeld je voor- en achternaam
E-mail
Vermeld hier je e-mailadres
Website
Niet invullen
Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.


Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

–Wanneer  : maandag 2de Paasdag 18 april
-Tijdstip    : 09.30 uur voor beide wandelingen  
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 11 of 14 km 
-Terrein: een glooiende wandeling in het bos en over heidevelden.

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Wil je weten hoe het met een Wandelstrippenkaart werkt? Klik dan even hierop
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Bert Limbeek
GSM: 06-25232784

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.