Wandelen in het heuvelachtige Slenaken

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Een uitdagende wandeling in Slenaken met halverwege een tussenstop (totaal 16 km)

Zondag 2 oktober wandelen we in de mooie omgeving van Slenaken. Het is een uitdagende heuvelachtige wandeling met prachtige vergezichten. In het begin moeten we struinen naar het Roebelsbos, omdat hier de paden bijna dichtgegroeid zijn. Het is dus aan te bevelen om armen en benen bedekkende kleding te dragen.

Zoals gezegd een uitdagende wandeling van 16 km, maar……….. na 9 km kunnen we op de golfbaan even uitrusten met een heerlijke kop koffie of iets dergelijks.

We hebben dan al lang het mooie Roebelsbos en het Bosreservaat Teuvenerberg op Belgisch grondgebied achter ons gelaten. Ook de Molt bij Schweiberg hebben we doorkruist. Bij Bissen zijn we omhoog geklommen naar de eerder genoemde golfbaan met restaurant.

Na de koffie beginnen we weer fris aan de tweede etappe van de wandeling. We lopen door de gehuchtjes Crapoel en Pesaken en vervolgens langs de Gulp terug naar Slenaken.

De Gulp bestaat in dit moerasgebied uit een hoofdriviertje en een tweede tak die gek genoeg slingerend de andere kant op stroomt dan de hoofdtak.

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Hier hoeft niets vermeld te worden
Naam
Vermeld je voor- en achternaam
E-mail
Vermeld hier je e-mailadres
Website
Niet invullen
Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen.
Soms is een wandeling met een bepaalde afstand volgeboekt. Je kunt je dan opgeven voor de reservelijst. Regelmatig komt het voor dat wandelaars zich weer afmelden waardoor er weer plaatsen beschikbaar komen en je toch mee kunt wandelen.

Indien er meer groepen zijn, vertrekken die van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.

Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan. Natuurlijk kunnen niet-leden zich ook aanmelden, maar hun aanmelding blijft “in de wacht” staan totdat het duidelijk is dat er plaats is.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

–Wanneer  : zondag 2 oktober
-Tijdstip    : we beginnen met de wandeling om 09:30 uur
–Startpunt : wordt via een email aan de deelnemers bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 16 km
-Terrein: het is een pittige wandeling door bos en open veld.

 

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Wil je weten hoe het met een Wandelstrippenkaart werkt? Klik dan even hierop
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Jan Bons
Tel 06-2445 4835

21 reacties

 1. Jacqueline Smeets schreef:

  Ik wandel graag mee

 2. Ria Rekko schreef:

  Ik ga mee

 3. Sophie Reneerkens schreef:

  Ik wandel graag mee.

 4. Ellen Hennekens schreef:

  Ik ga mee

 5. Patrick Palermo schreef:

  Patrick wil ook graag mee.

 6. Joep henskens schreef:

  Ik wandel graag mee

 7. Els en Peter Reijnders schreef:

  Wij lopen mee
  Els en Peter Reijnders

 8. Peter Heijnen schreef:

  Ik wandel mee.

 9. Marina de Man schreef:

  Ik wandel ook mee

 10. Jan Bons schreef:

  Natuurlijk ben ik er ook

 11. Claire Ramaekers schreef:

  Ik ga mee… check…..

 12. Theo Heijman schreef:

  Ik ga mee

 13. Mariejose schreef:

  Ik ga ook mee

 14. José Bosma schreef:

  Ik wandel graag mee.
  José.

 15. Ruud Coumans schreef:

  Ik loop ook graag mee

 16. B. Limbeek schreef:

  Ik ben er ook bij

 17. Jos Diederen schreef:

  Ik ga ook mee

 18. Chris Peeters schreef:

  Ik Wandel mee

 19. Harold bouwer schreef:

  Ik wandel graag mee

 20. Huub Kusters schreef:

  Ik wandel mee

 21. Ria Rekko schreef:

  Helaas kan ik niet mee wandelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.