Wandelen in het Broichbachtal (D) 11 of 14 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

 

Wandelen in Broichbachtal 11 of (14 reservelijst) km

Beste Wandelaars,
Op zondag 20 maart gaan we lopen in het Broichbachtal.

Het Broichbachtal grenst direct aan Herzogenrath en loopt in oostelijke richting naar het naburige Alsdorf. De naam dankt het mooie gebied aan de Broichbach die bij Würselen ontspringt. Over een lengte van acht kilometer slingert deze beek tussen Herzogenrath en Alsdorf voordat hij in de Worm uitmondt. 

 

 


Veel inheemse vogels hebben bij de Broichbach hun thuis gevonden. In dit lang gerekt stukje natuur vinden we veel vijvers en dierenparkjes waar de mooie Broichbach doorheen stroomt.
Nabij het restaurant Seehof, achter de brandweerkazerne, staat naast de Broichbach een plataan die in 1680 geplant is en een omtrek heeft van 6,05 meter. Een natuurmonument.


Het is een mooi stukje natuur dat bij veel mensen nog onbekend is.
Er zijn maar een tweetal klimmetjes te overwinnen en voor de rest is het vrij vlak.
Het is een leuke afwisselende wandeling in een mooi gebied, zo komen wij ook langs het Tierpark Alsdorf waar een aantal dieren te bekijken zijn.

 

 

Een wandeling in soms heuvelachtig terrein met bos en open veld over verharde en onverharde paden en wegen. Lengte van de lange wandeling is ongeveer 14 km en van de korte is ongeveer 11 km.

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
 Laat hier weten of je 11 of (14 km reservelijst) loopt 
Naam
Vermeld je voor- en achternaam
E-mail
Vermeld hier je e-mailadres
Website
Niet invullen
Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.


Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

–Wanneer  : zondag 20 maart
-Tijdstip    : 09.30 uur
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 11 of 14 km 
-Terrein: een tweetal klimmetjes; voor de rest vlak.

Denk eraan dat in de horeca in Duitsland mondkapjes nog verplicht zijn.

 

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Wil je weten hoe het met een Wandelstrippenkaart werkt? Klik dan even hierop
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Bert Limbeek
GSM: 06-25232784

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.