Wandelen in de omgeving van Grathem 12 of 16km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandeling zondag 06 februari 12 of 16 km te Grathem.


We wandelen vandaag een vlakke wandeling over boswegen, gras en veld wegen. We bezoeken de Beegderheide en het landgoed Exaten. Landgoed Exaten, ca 141 hectare Naald en Eikenbos, lanen van beuken, Amerikaanse eik, hakhoutwallen, weilanden en akkers. Een Landgoed dat bekend staat om zijn prachtige oude bomen. We lopen door een mooie laan met Amerikaanse eiken die eruit ziet of je in een schilderij wandelt. Hopelijk zijn de mooie herfst kleuren dan nog aanwezig.  We zien de Grathemer molen die nu verbouwd is tot turbine molen en eigendom van De Stichting Limburgs Landschap sinds 2017.

 

 

De Beegderheide is een natuurgebied met een grote afwisseling met vele vennetjes. Het is een open terrein afgewisseld met besloten bossen waar momenteel veel gewerkt wordt. Open plekken worden gemaakt om de natuur in de oorspronkelijke staat terug brengen. Een prachtig natuurgebied voor wandelaars, fietsers en mensen met paarden. Deze kom je dan ook met regelmaat tegen.

 

 

Ook zullen we de Haelensebeek een tijdje volgen en hopen dat het niet teveel geregend heeft anders ……. De beek heeft een lengte van 11 km en is historisch gezien van groot belang door de kastelen die er langs liggen. Niettemin is ze volledig gekanaliseerd. Vanaf 2000 werden beekherstel werkzaamheden uitgevoerd waardoor het water hier en daar weer een meer natuurlijke loop volgt.

 

In verband met het Covid 19 virus zijn onderstaande maatregelen weer beslist nodig

 
Maatregelen ivm het Coronavirus
We lopen steeds met een beperkt aantal deelnemers per wandelgroep.
De voorschriften van het RIVM en de Rijksoverheid zijn voor ons leidend.
Om een voor iedereen zo veilig mogelijk verloop van de wandelingen te bewerkstelligen, dienen de wandelaars die met ons meegaan zich strikt aan deze voorschriften te houden. Vanwege de beperkte deelname zal voor elke wandeling ingeschreven moeten worden.

Zoals gezegd starten we met een kleine groep mensen die zich strikt aan de richtlijnen dienen te houden, dus een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 m, maar ook geen handen schudden, niezen in de elleboog, niet deelnemen indien je neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts hebt.
 

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Vermeld hier of je 12 of 16 km wilt lopen
Naam
Vermeld je voor- en achternaam

E-mail
Vermeld hier je e-mailadres

Website
Niet invullen

Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.


Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

–Wanneer  : zondag 06 februari
-Tijdstip    : 09.30 uur
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 12 of 16 km 
-Terrein: vlakke wandeling over boswegen, gras en veld wegen

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Wil je weten hoe het met een Wandelstrippenkaart werkt? Klik dan even hierop
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Keep walking Jos Diederen.
06 53573760

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.