Wandelen in de omgeving van Reuver 14 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandelen in de bossen bij Reuver – 14 km

Op zondag 20 juni lopen we in de omgeving van Reuver in het Brachterwald.

Brachter Wald.

Het Brachter Wald is een natuurgebied in Noordrijn-Westfalen, gelegen ten westen van Bracht, op het hoogterras van de Maas. De hoogte van dit bosrijke gebied komt op sommige plaatsen boven de 60 meter. Het gebied omvat ruim 1328 ha en is onderdeel van het Grenspark Maas-Swalm-Nette. Van 1948 tot 1996 lag er een uitgebreid munitiedepot van het Britse Rijnleger, een van de grootste van Europa. Toen dit depot werd afgestoten kwam het gebied in handen van natuurbeschermingsorganisaties. Vanaf 1998 werden fiets- en wandelpaden aangelegd en in 2000 kreeg het de status van natuurgebied. Naar het westen toe wordt het gebied begrensd door een steilrand van het hoog- naar het middenterras van de Maas. Deze valt vrijwel samen met de Duits-Nederlandse grens. Naar het noorden ligt de Ravensheide en Kaldenkirchen en in het zuiden gaat het gebied over in het Brüggener Wald en het Diergardtscher Wald. Verder naar het zuiden ligt het dal van de Swalm met het natuurgebied Elmpter Schwalmbruch. In de afgelopen
decennia heeft zich op de voedselarme en droge zandgronden een uniek heidelandschap ontwikkeld. In dit natuurgebied vind je zeldzame bedreigde planten en dieren, net als veel groot wild. Er lopen herten rond en het heideveld in het gebied wordt door een schaapskudde begraasd. Een kwart van het gebied bestaat uit heidevegetatie en graslanden. De rest uit bossen, voornamelijk de grove den. Het gebied is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en is dus een heerlijke plek om ontspannen te wandelen en helemaal tot rust te komen. Als we geluk hebben zien we hier ook rood wild.

 

Reeën in het Brachterwald

Maatregelen ivm het Coronavirus

We lopen steeds met een beperkt aantal deelnemers per wandelgroep.
De voorschriften van het RIVM en de Rijksoverheid zijn voor ons leidend.
Om een voor iedereen zo veilig mogelijk verloop van de wandelingen te bewerkstelligen, dienen de wandelaars die met ons meegaan zich strikt aan deze voorschriften te houden. Vanwege de beperkte deelname zal voor elke wandeling ingeschreven moeten worden.

Zoals gezegd starten we met een kleine groep mensen die zich strikt aan de richtlijnen dienen te houden, dus een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 m, maar ook geen handen schudden, niezen in de elleboog, niet deelnemen indien je neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts hebt.
Meer aanwijzingen en dringende adviezen staan in de Veiligheid- en hygiëneregels van NOC-NSF beschreven. Lees die vóór de aanmelding goed door!

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór vrijdagavond 18:00 uur bij de betreffende wandeling en niet in de Agenda. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Hier hoef je niets in te vullen

Naam
Vermeld je voor- en achternaam

E-mail
Vermeld hier je e-mailadres

Website
Niet invullen

Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.


Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we in deze corona-tijd met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

-Vertrek op 20 juni om 09:30 uur
-Plaats van vertrek: wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling: ongeveer 14 km.
-De wandeling (een lichtglooiende wandeling) gaat voor het merendeel over onverharde paden door het bos.

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken. Klik hierop voor meer informatie over de wandelstrippenkaart
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.


Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Bert Limbeek
GSM: 06-25232784

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.