De maatregelen rondom het Coronavirus update 14-10-2020

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Update 14-10-2020

De Rijksoverheid heeft nieuwe maatregelen om het Corona-virus te bestrijden uitgevaardigd. Dit treft ook onze huidige manier van wandelen.

De maatregel schrijft voor dat wandelen in groepen alleen maar kan indien men in groepjes van 4 personen wandelt. Tussen de groepjes moet een duidelijke scheiding zijn en natuurlijk moet de 1,5m tussen personen binnen die groep aangehouden worden.

De vereniging zal conform deze maatregel voor haar wandelingen groepjes van 4 personen samenstellen, waarbij de groepjes onderling 3m afstand dienen te houden.

Hieronder wordt het betreffende deel van de maatregelen van de Rijksoverheid weergegeven. Zie de laatste alinea

Sport en spel

Volwassenen sporten alleen met 1,5 meter afstand

 • Per 14 oktober, 22:00 uur, zijn sportactiviteiten zeer beperkt mogelijk.
  • Alleen sporten die met een onderlinge afstand van 1,5 meter kunnen zijn toegestaan.
  • Groepjes van maximaal 4 personen mogen samen sporten
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld
  • Toeschouwers zijn niet toegestaan
  • Douches en kleedkamers zijn gesloten, behalve de kleedkamers bij zwembaden
 • Voor binnensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Iedereen in het groepje houdt 1,5 meter afstand van elkaar. En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit. En zolang er een duidelijke afbakening is tussen de groepjes en zij niet mengen.
 • Voor buitensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit en de buitenruimte dat toelaat. Er moet een duidelijke afbakening zijn tussen de groepjes en zij mogen niet mengen.

 

Update mei 2020

Inmiddels zijn we weer voorzichtig gestart met onze wekelijkse zondagswandelingen, waarbij we ons strikt aan de RIVM richtlijnen en de van toepassing zijnde Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Zuid-Limburg houden.

We wandelen met groepen van ongeveer 15 a 20 deelnemers, zodat de deelnemers onderling goed de minimale afstand van 1,5 m kunnen aanhouden. Om te voorkomen dat de groepen te groot worden of dat teveel deelnemers bij de startplaats van de wandeling klaar staan om mee te lopen, dient men zich voor een wandeling op de website aan te melden. Hierbij geven we op dit moment nog voorrang aan onze leden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.