+31(0)6 2445 4835
info@dewandelgroepeuregio.nl

deWandelgroepEuregio voorziet in een behoefte; na 7 maanden 100 leden

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

deWandelgroepEuregio voorziet in een behoefte; na 7 maanden 100 leden

de wandelvereniging deWandelgroepEuregio is nog een jonge vereniging. Wij zijn pas sedert half april als vereniging actief. Nu al hebben zich 100 leden aangemeld!

De vereniging verzorgt elke zondag wandelingen, maar ook om de 2 weken een Midweekwandeling. Wij wandelen in een groep met een wandelbegeleider. De wandelbegeleider heeft de route voorgelopen en weet dus de mooiste plekjes. De wandelaars kunnen genieten van de omgeving. Zij hoeven niet op paaltjes of op een kaart te letten, want de wandelbegeleider heeft de route in zijn broekzak. Hij heeft de route op GPS staan.

Een groepswandeling is niet alleen een “veilige” wandeling, want je kunt niet verdwalen en je bent niet alleen, maar is ook een sociaal gebeuren. Ondanks het feit dat niet ieder lid elke zondag mee loopt, ontmoet men elkaar regelmatig tijdens de wandelingen. Het is vrijheid, blijheid, niets is verplicht. Heb je geen zin of kan je toevallig  die zondag niet; niets aan de hand. Ieder lid komt wanneer het hem of haar uit komt. Daardoor zijn de wandelgroepen niet te groot en niet te klein, gemiddeld ongeveer tussen 20 en 25 deelnemers.

Elke zondag wordt in Zuid of Midden Limburg of in de grensregio met België en Duitsland gelopen. Af en toe gaan we naar de Eifel of de Ardennen. De vereniging ondersteunt het carpoolen. Bij elke wandeling is een knop die de Carpoolpagina activeert. Hier kun je aangeven of je als passagier met iemand wil mee rijden of dat je als chauffeur plaatsen in je auto beschikbaar stelt.

Het lidmaatschap is niet duur en de bijdragen per wandeling niet hoog. Probeer het een keer uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.