Slenaken; 10 of 17 km wandelen

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandelen in de omgeving van Slenaken

Zondag 1 maart hebben weer de keuze uit een wandeling van 10 of 17 km in de heuvelachtige omgeving van Slenaken.

Korte wandeling 10 km

We starten vanuit de Smockelaer in de buurt van Heijenrath. We lopen dan het dal in naar Slenaken en volgen vervolgens een tijdje het Riviertje de Gulp dat een paar jaar geleden voor zoveel wateroverlast in het dorp gezorgd heeft. Bij Beutenaken gaan we niet de berg op en af, maar mijden deze door even door het gehucht te lopen. Vervolgens lopen we nog door de buurtschappen Waterop, Billinghuizen en Pesaken. Tussen Billinghuizen en Pesaken passeren we het prachtige vakwerkhuis Krasveld.

Slenaken – deWandelgroepEuregio

Na Pesaken krijgen we de enige flinke berg naar Crapoel . We passeren Landsrade en gaan vervolgens het Schweibergerbosch in. We dalen af en dan gaat het voor de laatste etappe langzaam weer omhoog om uiteindelijk bij de startlocatie te eindigen.

De Letterzetter

We zullen zien dat in het bos veel bomen gekapt zijn. Dit heeft te maken met de plaag van een kevertje, de zogenaamde Letterzetter. Deze kevertje vreten zich een weg onder de bast van de bomen, waardoor deze uiteindelijk afsterven. Om de plaag in te dammen dienen de bomen gekapt te worden.

Wel heuvelachtig, maar toch niet héél veel klimmen

We hebben erop gelet om ondanks het heuvelachtige gebied zoveel mogelijk flinke heuvels te mijden. Natuurlijk lukt dit niet overal.

Tweede deel wandeling totaal 17 km

Nadat we teruggekomen zijn op de startlocatie lopen de wandelaars voor de lange wandeling naar het Belgische deel in de Voerstreek. Deze wandeling gaat gedeeltelijk over een paar rustige wegen en door het Bosreservaat Teuvenerberg (flinke klim), langs de Gulp en het Roebelsbos. 

Slenaken – deWandelgroepEuregio

Kenmerken:

Vertrek: zondag 1 maart om 09:30 uur
Plaats van vertrek: Auberge de Smockelaer, Givelderweg 2, 6276 PB Heijenrath
Lengte: korte wandeling 10 km en lange wandeling 17 km
Terrein: heuvelachtig met één flinke klim op de korte wandeling en nog één bij de lange wandeling.

Aanmelden niet, bijdrage wel

Aanmelden voor een wandeling is niet verplicht; je komt als je zin hebt.
Wel vragen we voor deze wandeling van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon, alle anderen betalen € 3,00 per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Slechte weersomstandigheden

In de herfst en winter kan het glad zijn door modder, vorst of sneeuw. Heb je wandelstokken of Nordic Walking poles dan is het misschien een goed idee deze nu mee te nemen naar de wandeling.

In deze tijd van het jaar is het vaker minder gunstig wandelweer. Indien tijdens de wandeling op de startlocatie zeer slecht weer voorspeld wordt, zullen we via de site en via een e-mail op zaterdagavond of uiterlijk om 08:00 uur zondagmorgen laten weten dat de wandeling wegens slecht weer niet doorgaat. De belangstelling voor de wandeling is dan toch gering.
We doen dat natuurlijk niet voor een mals regenbuitje, maar alleen als het bar en boos wordt.
Dus alleen als de wandeling NIET doorgaat wordt dit bekend gemaakt.
Wordt er voor de zondagmorgen slecht weer voorspeld dan is het goed om even op deze pagina te controleren of de wandeling soms afgelast wordt en/of de e-mail te checken.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Jan Bons
GSM: 06-2445 4835

Carpoolen

In het veld Reactie onder het landkaartje kunnen chauffeurs en passagiers hun carpool aanbod of vraag vermelden. Nadat de websitebeheerder de boodschap op spam gecontroleerd heeft, wordt deze vrijgegeven en is deze op de site zichtbaar. Dus deze boodschap is niet direct zichtbaar na ingave op de website.
Chauffeur: vermeld kort aantal beschikbare plaatsen, vertrekplaats + tijdstip van vertrek en telefoonnummer. Het e-mailadres wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.
N.B. we gaan ervan uit dat chauffeurs naast de motorrijtuigenverzekering ook altijd een inzittendenverzekering hebben afgesloten.
Passagiers: neem contact op met een eventuele aanbieder van vervoer of vermeld kort het aantal benodigde plaatsen, woonplaats of vertrekplaats en telefoonnummer. Het e-mailadres wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.

[mappress mapid=”97″]

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.