+31(0)6 2445 4835
info@dewandelgroepeuregio.nl

Nieuwjaarsevenement 6 januari wandelingen van 8, 10 en 14 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Nieuwjaarsevenement 6 januari; gezellige bijeenkomst en wandelingen van 8,10 en 14 km

Beste leden en belangstellenden,
Op zondag 6 januari organiseert deWandelgroepEuregio haar eerste Nieuwjaarsevenement!
Kom die dag naar één van onze wandelingen en daarna naar de gezellige bijeenkomst onder het genot van koffie/thee met nog véél meer.

Een goed begin van het nieuwe jaar

Zondag 6 januari gaan we eerst eens onze benen strekken. We organiseren 4 wandelingen met verschillende afstanden/zwaartes. De wandelingen en aanvangstijden zijn zo gepland dat we na afloop allemaal ongeveer tegelijkertijd op de startlocatie terugkomen om gezamenlijk van een heerlijke koffietafel/lunch te genieten.

Wat gaan we doen

Er worden 4 wandelingen georganiseerd die alle vanuit Landgoed Overste Hof in Landgraaf beginnen.
Om 09:00 uur vertrekt wandeling 1, een pittige wandeling van ongeveer 14 km. Deze wandeling is voor de mensen die geen last van pijnlijke knieën of tenen hebben. De wandeling gaat via de langste trap van Nederland ( 508 treden) de Wilhelminaberg op. Bovenop de berg heb je een enorm uitzicht over de wijde omgeving. Bij helder weer kun je tientallen kilometers ver kijken. Nadat je de omgeving afgetuurd hebt, ga je aan de andere kant van de berg – af en toe steil – naar beneden en kom je bij hotel-restaurant Winselerhof uit. Hier sluit je aan bij wandeling 2.

Wilhelminaberg met trappen

Om 09:30 uur vertrekt wandeling 2. De eerste kilometer zal Marial begeleiden, daarna neemt Bert het over. Deze wandeling gaat niet naar de top van de Wilhelminaberg, maar gaat er om heen. De wandeling heeft ook een lengte van ongeveer 14 km, maar is minder belastend voor de knieën omdat we de berg niet beklimmen en niet hoeven af te dalen. In de buurt van hotel-restaurant Winselerhof komt deze wandeling samen met wandeling 1 en wordt verder begeleid door Bert. 
Wandelingen 1 en 2 gaan vervolgens samen naar Kerkrade door het Hambos. Hier is een prachtig stukje natuur langs de Anstelerbeek die in Nederlands enige stuwmeer Cranenweyer uitmondt. Daarna gaat het langs kasteel Erenstein en door het Anstelerbeekdal met het stuwmeer Cranenweyer, Als we uit het Anstelerbeekdal komen, moeten we even de berg op. Voor de rest is het verloop van wandeling 1 en 2 weinig heuvelachtig. Verder gaat het door het Strijhagerbeekdal naar de Strijhagermolen en kasteel Strijthagen. Uiteindelijk komen we via de achtertuin van Landgoed Overste Hof terug op de startlocatie.
Strijhagerbeekdal en Anstelvallei - deWandelgroepEuregio

Stuwmeer Craneweijer

Wandeling 3 en 4 is een korte wandeling van ongeveer 8 of 10 km en vertrekt daarom wat later om 10:30 uur. Deze wandeling gaat aan het eind ook langs de Wilhelminaberg en eerst door het Strijthagerbeekdal. We zien aan één van de 15 vijvers kasteel Strijthagen en de Strijthagermolen liggen, Verder gaat het door de Oude Hopel en dan naar het Hulsbos. Dit deel is iets heuvelachtig. Op een hoog punt hebben we een mooi uitzicht over de omgeving. Daarna keren we weer terug in het Strijhagerbeekdal en vervolgens naar Landgoed Overste Hof.
De wandeling van 8 km gaat niet langs de Wilhelminaberg, maar terug naar het Landgoed Overste Hof. De wandelaars van 8 km zijn daardoor een half uur eerder terug op de startlocatie.

Strijhagerbeekdal en Anstelvallei - deWandelgroepEuregio

Kasteel Strijthagen

Landgoed Overste Hof
Rond 13:00 uur zijn alle wandelingen weer terug ( behalve de 8 km, die zijn om 12:30 uur al terug) om samen van een gezellige koffietafel/lunch te genieten. De Overste Hof ontvangt ons in een mooie zaal waar we kunnen genieten van koffie of thee, vlaai, 2 belegde broodjes, soep en een broodje kroket. Rond 15:30 uur beëindigen we de bijeenkomst. Natuurlijk kan daarna voor eigen rekening nog iets gebruikt worden.

Landgoed Overste Hof vanuit de tuin

Kenmerken wandeling:
-Vertrek zondag 6 januari 2019 vanaf Landgoed Overste Hof, Overstehofweg 14, 6372 VG Landgraaf
Wandeling 1: vertrek om 09:00 uur, 14 km via de trappen op de Wilhelminaberg naar het Hambos, de Anstelerbeek, Anstelvallei en Strijthagerbeekdal.
Veel asfaltweggetjes met geen of weinig verkeer, Heuvelachtig: Wilhelminaberg en steile berg vanuit de Anstelvallei
Wandeling 2: vertrek om 09:30 uur, 14 km om de Wilhelminaberg heen samen met wandeling 1 naar het Hambos, de Anstelerbeek, Anstelvallei en Strijgerbeekdal.
Veel asfaltweggetjes met geen of weinig verkeer, Heuvelachtig: steile berg vanuit de Anstelvallei.
Wandeling 3 en 4: vertrek om 10:30 uur, 8 of 10 km langs kasteel Strijthagen en Strijthagermolen, door het Hulsbos en via het Strijhagerbeekdal weer terug
Hoofdzakelijk verharde en bospaden. Licht heuvelachtig.
Bijdragen wandelingen:
Leden: Aan de uitgebreide lunch/koffietafel betaalt de vereniging een deel, zo hebben we voor de leden de bijdrage tot € 10,00 kunnen beperken. Je kunt je op het onderstaande formulier aanmelden, tevens vragen we je de bijdrage over te maken op bankrekening NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio. De inschrijving is definitief op het moment dat de vereniging het geld ontvangen heeft.
Zoals altijd geldt voor de wandeling een bijdrage van € 2,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.
Niet-leden: de bijdrage voor de koffietafel/lunch is € 15,00. Aanmelden via het onderstaande formulier, tevens vragen we je de bijdrage over te maken op bankrekening NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio. De inschrijving is definitief op het moment dat de vereniging het geld ontvangen heeft.
Voor de wandeling vragen we een bijdrage van € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.
Meld je d.m.v. het onderstaande formulier aan. Doe dat vóór 30 december, zodat we weten hoeveel mensen er komen en alles goed kunnen voorbereiden.
De aanmelddatum is reeds verstreken, Wil je toch nog meedoen, neem dan even contact op met 06-2445 4835 om te informeren of dit nog kan.
Met vriendelijke groeten,
het bestuur en de wandelbegeleiders van deWandelgroepEuregio

De kosten voor de koffietafel/lunch zijn voor leden € 10,00 en voor niet-leden € 15,00.

Graag overmaken op bankrekening NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio.
De inschrijving is definitief als de vereniging het geld ontvangen heeft.

 

In het veld Reactie onder het landkaartje kunnen chauffeurs en passagiers hun carpool aanbod of vraag vermelden. Nadat de websitebeheerder de boodschap op spam gecontroleerd heeft, wordt deze vrijgegeven en is deze op de site zichtbaar. Dus deze boodschap is niet direct zichtbaar na ingave op de website.
Chauffeur: vermeld kort aantal beschikbare plaatsen, vertrekplaats + tijdstip van vertrek en telefoonnummer. E-mailadres is wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.
Passagiers: vermeld kort het aantal benodigde plaatsen, woonplaats of vertrekplaats en telefoonnummer. E-mailadres is wordt niet op de site gepubliceerd, dus niet in tekst vermelden.

 

Één reactie

  1. Marij Schoren-Buijs schreef:

    Chauffeur . Vertrek 10.00 uur Voerendaal. plaats voor 2 carpoolers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.