Het Müllerthal evenement met 3 wandelingen. 18-08-2019

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Twee korte en een langere wandeling in het Müllerthal op 18 augustus

Deze wandeling is volgeboekt. Inschrijven is dus niet meer mogelijk

Zondag 18 augustus organiseert deWandelgroepEuregio een wandelevenement in het Müllerthal in Luxemburg. Het Müllerthal wordt ook wel Klein Zwitserland genoemd. In het hele gebied zijn door de Luxemburgse overheid drie grote wandeltrajecten uitgezet van elk ongeveer 35 km.
Één zo’n traject is natuurlijk voor één dag al te lang voor ons om te bewandelen. Daarom doen we maar een deel van zo’n traject. We lopen deze keer geen rondje, maar we gaan met een bus naar de startlocatie Beaufort en we worden op een geheel andere plaats weer door de bus opgehaald.

Müllerthal - deWandelgroepEuregio

Kasteel Beaufort – Startpunt van onze wandelingen

We organiseren 3 wandelingen. Voor alle wandelingen zet de bus ons af bij het prachtige kasteel van Beaufort.

Wandeling 1

Deze wandeling is een korte wandeling van ongeveer 10 km die zoals gezegd in Beaufort start en door het mooie dal van de Haupeschbaach en Hallerbaach naar het dorpje Müllerthal (149 inwoners) voert. In het dorpje kunnen we pauzeren om daarna nog even naar de waterval Schiessentümpel te lopen. Deze is slechts een kleine kilometer van het dorpje verwijderd.

Müllerthal - deWandelgroepEuregio

De waterval Schiessentümpel

Na dit bezoek keren we terug naar het dorpje.

Wandeling 2

Wandeling 2 loopt samen met Wandeling 1 hetzelfde traject. De deelnemers gaan echter niet naar de waterval, maar blijven wat langer uitrusten in het dorpje Müllerthal waardoor de wandeling tot 8 km beperkt blijft.

Als de deelnemers van wandeling 1 van de waterval teruggekeerd zijn, zal de bus alle deelnemers van Wandeling 1 en 2 oppikken en naar Echternach brengen. In Echternach kan men dan nog door het stadje zwerven en/of een terrasje pikken totdat we huiswaarts keren.

Wandeling 3

De deelnemers van wandeling 3 starten voordat de deelnemers van Wandeling 1 en 2 starten, omdat de wandelaars van Wandeling 3 iets sneller zullen lopen. Ook deze wandeling loopt dezelfde route door het mooie dal naar het dorpje Müllerthal. Hier aangekomen wordt even gepauzeerd en eventueel de waterval Schiessentümpel bezocht. Daarna begint het tweede deel van deze wandeling op weg naar Berdorf.

De wandeling naar Berdorf heeft een geheel ander karakter. Dit deel is ruw, veel klimmen en dalen. We lopen langs enorme rotswanden. Als je tot aan de top wilt kijken, krijg je pijn aan je nek. Vooral de kloven waar we doorheen wandelen zijn zeer spectaculair.

Müllerthal - deWandelgroepEuregio

Indrukwekkende rotsformaties en kloven

Na 6 km klimmen en dalen komen we in Berdorf aan. We hebben dan totaal zo’n 16 km in heuvelachtig terrein erop zitten. Er is dan nog even tijd om een drankje in één van de café’s/terrasjes van Berdorf te nemen, voordat we met de bus naar Echternach gaan om de deelnemers van wandeling 1 en 2 op te halen. Vanuit Echternach keren we terug naar Klimmen. 

Koud en warm buffet

In een zaal van Café Keulen in Klimmen kunnen we deze prachtige dag met een koud en warm buffet van een zeer goede traiteur afsluiten en nog gezellig over de mooie dag napraten.
Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. Je kunt natuurlijk ook na aankomst in Klimmen direct huiswaarts keren.

Wil je hieraan deelnemen, dan kun je dit op het inschrijfformulier aangeven.

Een dagevenement

Met de bus naar Luxemburg rijden duurt ongeveer 2,5 uur. Daarnaast wandelen en rusten we zo’n 7 uur.
Dit betekent dat we al zeer vroeg moeten vertrekken en de hele dag bezig zijn. In het begin van de avond zullen we dan aan het koud en warm buffet kunnen aanschuiven. 

Kenmerken van dit wandelevenement:

-Vertrek met de bus: 07:00 uur vanaf Café Keulen,  Schoolstraat 3, 6343 CD Klimmen. Hier kan men ook de auto parkeren
-Aankomst in Beaufort en start met de wandeling: 09:30 uur
-Vertrek uit Echternach: 16:00 uur
-Aankomst in Klimmen verwacht: 18:30 uur. Aansluitend koud en warm buffet voor diegenen die zich hiervoor ingeschreven hebben
-Terrein: Wandeling 1 en 2 en eerste deel Wandeling 3 licht dalend terrein door het dal met één kleinere klim omhoog. Onze leden zullen hiermee niet veel moeite hebben. Tijdens het tweede deel van Wandeling 3 moet veel geklommen en gedaald worden. Dit deel is niet voor iedereen geschikt. Verder zijn alle paden rotsachtig.

Kosten van dit prachtige evenement

Bus: De kosten van de bus die ons vanuit Klimmen naar Luxemburg en weer terug brengt en ons de gehele dag ter beschikking staat, bedragen € 17,50. 
Bijdrage wandeling: voor leden is de bijdrage voor deze wandeling € 4,00. Natuurlijk telt de bijdrage mee in het maximum te betalen bijdragen. Deelnemers die het maximum al bereikt hebben, hoeven dus niets te betalen. Niet leden betalen als bijdrage € 6,00.
Warm en koud buffet: we hebben een heerlijk koud en warm buffet bij een zeer goede traiteur kunnen regelen voor € 14,50 per persoon. 

Alvast een indruk krijgen?

Wil je al eens kijken hoe de omgeving uitziet, waar je straks doorheen loopt? Klik dan op deze link om de foto’s te zien en alvast een indruk te krijgen.

Reserveer je plaats in de bus – schrijf op tijd in
Reserveren kan niet meer, aangezien de wandeling reeds vol geboekt is

Wil je deze mooie wandelingen niet missen? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier in.
De inschrijftermijn sluit 30 juni, maar een bus heeft een beperkt aantal plaatsen. Wil je zeker zijn van een plaats, schrijf je dan gauw in en betaal meteen het verschuldigde bedrag.
Je inschrijving is pas definitief als de vereniging het geld voor dit evenement ontvangen heeft.

 

deWandelgroepEuregio
Jan Bons en Marion Blezer
Tel. 06 – 2445 4835

Inschrijfformulier voor het wandelevenement Müllerthal op 18 augustus 2019


Wandelbijdrage

Als lid van de vereniging betaal je ivm de hogere voorbereidingskosten een iets hogere bijdrage van € 4,00. De bijdrage telt natuurlijk mee in het te bereiken maximum van € 36,00 dit kalenderjaar. Mensen die reeds het maximum bereikt hebben, zijn hiervan dus vrijgesteld.
Niet leden betalen € 6,00 wandelbijdrage.
De wandelbijdrage graag met gepast geld vóór vertrek in Klimmen afrekenen.


De Busrit

De kosten van de busrit van Klimmen naar Luxemburg heen en terug bedragen € 17,50.


Maak de kosten van de bus en eventueel het buffet aub over op bankrekening NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio.

Doe dit zo snel mogelijk zodat je plaats in de bus gereserveerd is.


LET OP !!!

De inschrijving voor dit evenement is pas definitief nadat de vereniging je betaling hiervoor ontvangen heeft.


De vereniging behoudt zich het recht voor om het evenement niet door te laten gaan indien zich te weinig deelnemers aangemeld hebben, aangezien de kosten van de bus dan te hoog worden. Natuurlijk worden de reeds betaalde bedragen onmiddellijk terugbetaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.