Het Bunder- en Elsloërbos; een bronnetjesbos
Het Bunder en Elsloër bos is het steilste hellingbos van Nederland, ontstaan door de rivierbedding van de Maas. Door de vaste bodemgesteldheid dringt het water niet ver de bodem in, maar komt op heel veel plaatsen d.m.v. bronnetjes weer naar boven. Deze vormen weer diverse beekjes in dit bos. Door dit bijzondere ecosysteem komen er zeldzame bosplanten en waterdieren voor zoals watersalamanders en kikkers. Dit stukje natuur is zo bijzonder dat het door de Europese Unie is opgenomen als beschermd gebied.
Wat gaan we doen
We organiseren twee wandelingen. Één wandeling van 12 km, daarnaast hebben we deze keer een wat langere dan normaal, namelijk 16 km.
We lopen door het bos met zijn heuveltjes, maar ook langs de bosrand en velden. Als het warm is kunnen we er ook voor kiezen om langs het water van het Julianakanaal te lopen.
Beide wandelingen lopen hetzelfde traject alleen de lange wandeling loopt geheel van Bunde naar Kasteel Elsloo, terwijl de korte halverwege omdraait.
Maatregelen ivm het Coronavirus
We lopen steeds met een beperkt aantal deelnemers per groep. De voorschriften van het RIVM en de Noodverordening COVID-19 van de Veiligheidsregio Zuid of Midden-Noord Limburg zijn voor ons leidend. Om een voor iedereen zo veilig mogelijk verloop van de wandelingen te bewerkstelligen, dienen de wandelaars die met ons meegaan zich strikt aan deze voorschriften te houden. Vanwege de beperkte deelname zal voorlopig voor elke wandeling ingeschreven moeten worden.
Zoals gezegd starten we met een kleine groep mensen die zich strikt aan de richtlijnen dienen te houden, zoals een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 m, geen handen schudden, niezen in de elleboog, niet deelnemen indien je neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts hebt.
Meer aanwijzingen en dringende adviezen staan voor iedereen in de onderstaande Veiligheid- en hygiëneregels van NOC-NSF beschreven. Lees die vóór aanmelding goed door!
Aanmelding via de website
Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving. Doe dit vóór vrijdagavond 18:00 uur bij de betreffende wandeling en niet in de Agenda. Het reactieveld ziet er als volgt uit:
- Reactie
- Vermeld hier of je 12 of 17 km wilt lopen
Naam
Vermeld je voor- en achternaam
E-mail
Vermeld hier je e-mailadres
Website
Niet invullen
Vervolgens Reactie plaatsen
We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 15 per groep. Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde startlocatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór vrijdagavond 18:00 uur.
Het zal even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder eerst de informatie voor publicatie moet vrijgeven.
De wandelaars ontvangen per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we in deze corona-tijd met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.
Kenmerken van de wandeling:
-Wanneer : zondag 16 augustus.
-Tijdstip : 9.30 uur
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 12 of 16 km
-Terrein: een heuvelachtige bos en veld wandeling
-We lopen niet in België of Duitsland toch is het handig om een mondkapje in je rugzak te doen, zodat je het altijd bij je hebt.
We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.
Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Jan Bons
Tel 06-2445 4835
Veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen (van NOC-NSF)
Wij adviseren om onderstaande maatregelen uit te voeren.
• voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop
• blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
• blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
• blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot veertien dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot veertien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);
• blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) minimaal zeven dagen thuis na de uitslag van de test;
• blijf thuis zolang je in thuisisolatie bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;
• ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;• hanteer RIVM richtlijnen ten aanzien van de woonsituatie bij specifieke aandoeningen, zoals bijvoorbeeld fysieke of verstandelijke beperkingen. Deze zijn leidend in de stap naar sporten/ bewegen;
• houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon buiten jouw huishouden, uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar;
• hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes; • ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet;
• was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie;
• vermijd het aanraken van je gezicht;
• schud geen handen;
• kom niet eerder dan tien minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis