Carpool adviestarieven

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wat is een reële bijdrage van passagier voor chauffeur ?

Sommige mensen vinden het moeilijk om geld voor het vervoer te vragen, terwijl dit heel legitiem is. Waarom zou je als chauffeur alleen de kosten dragen en de passagier voor niets laten meerijden? Het is eerlijker om de kosten te delen.

Hoeveel is dan een eerlijke bijdrage van de passagier aan de chauffeur?

De site van ANWB geeft een richting waaraan we kunnen denken. Op basis van deze site hebben we de bijdrage die door een passagier betaald zou kunnen worden, berekend. Op deze dia zie je een staffel met km voor een enkele reis. In de bijdragekolom staan bedragen voor de reis heen en terug.
Een voorbeeld: de rit van vertrek tot startlocatie van de wandeling is 25 km enkele reis. In de onderstaande tabel zijn ook afstanden als enkele reizen vermeld. Deze 25 km ligt in de staffel tussen 20 en 29 km. Hierbij wordt een bedrag van € 4,00 vermeld. Één passagier dient dan dus € 4,00 bij te dragen. zijn er meerdere passagiers dan wordt het totale bedrag door meerdere passagiers en chauffeur gedeeld. Bij 2 passagiers zou het te betalen bedrag in dit voorbeeld dan € 2,75 voor elk zijn en € 2,00 voor elk bij 3 passagiers.

Natuurlijk zijn deze tarieven niet dwingend, maar zijn meer bedoeld om snel en eenvoudig een reële bijdrage voor de chauffeur te bepalen.

De tarieven zijn per 14-04-2022 bijgewerkt.