Bunderbos met de bloeiende Daslook 9 of 12,5 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Wandeling in het Bunderbos met de bloeiende Daslook. Kies voor 12,5 of 9 km

 

Hier hebben veel van onze leden en ook het bestuur naar uitgekeken: de datum dat we weer gaan starten met onze wandelingen; 2de Pinksterdag is het zover!

2de Pinksterdag 24 mei gaan we naar het Bunder en Elsloërbos. Het is een prachtige wandeling met twee lussen. Één lus gaat naar Bunde en de andere gaat in de richting Elsloo, De wandeling is heuvelachtig met soms een enkel flink klimmetje zowel in de ene als in de andere lus.

Bij deze wandeling kun je kiezen om de beide lussen te lopen, dan loop je 12,5 km. Kies je voor de enkele lus dan is de wandeling 9 km en dus goed te doen voor diegenen die liever wat minder kilometers lopen.

Het bos staat bekend om zijn vele bronnetjes en in deze tijd zien we op diverse plaatsen een witte zee van bloeiende Daslook onder de prachtige bomen van het bos. Het is werkelijk schitterend!

De bronnetjes vormen in het gehele bos leuke beekjes.

Maatregelen ivm het Coronavirus

We lopen steeds met een beperkt aantal deelnemers per wandelgroep.
De voorschriften van het RIVM en de Rijksoverheid zijn voor ons leidend.
Om een voor iedereen zo veilig mogelijk verloop van de wandelingen te bewerkstelligen, dienen de wandelaars die met ons meegaan zich strikt aan deze voorschriften te houden. Vanwege de beperkte deelname zal voor elke wandeling ingeschreven moeten worden.

Zoals gezegd starten we met een kleine groep mensen die zich strikt aan de richtlijnen dienen te houden, dus een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 m, maar ook geen handen schudden, niezen in de elleboog, niet deelnemen indien je neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts hebt.
Meer aanwijzingen en dringende adviezen staan in de Veiligheid- en hygiëneregels van NOC-NSF beschreven. Lees die vóór de aanmelding goed door!

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór zaterdagavond 18:00 uur bij de betreffende wandeling en niet in de Agenda. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Geef hier even aan of je 12,5 of 9 km wilt lopen

Naam
Vermeld je voor- en achternaam

E-mail
Vermeld hier je e-mailadres

Website
Niet invullen

Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór zaterdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.

De inschrijving voor de wandeling is gesloten. Vanwege de enorme belangstelling zullen we 3 groepen vormen.


Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we in deze corona-tijd met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

-Wanneer  : 2de Pinksterdag 24 mei
-Tijdstip    : 09.30 uur
-Startpunt : wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
-Lengte van de wandeling is 9 of 12,5 km 
-Terrein: We lopen veelal over onverharde paden . Er zijn enkele pittige kleine hellinkjes, dus het is geen vlakke wandeling

We vragen voor deze wandelingen van de leden met een ledenpas een bijdrage van € 2,00 per persoon. Om het muntgeld te beperken vragen we iedereen zoveel mogelijk met een wandelstrippenkaart te betalen. Deze kun je vooraf bestellen door € 10,– (voor 5 wandelingen) of € 20,– (voor 10 wandelingen) of € 30,– (voor 15 wandelingen) op NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio over te maken.
Indien er niet-leden meelopen betalen zij € 3,00 per persoon. Wij verzoeken deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio
Jan Bons
Tel 06 -2445 4835