Bos, Duinen, Strand en Zee op onze wandelreis

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Kort verslag van onze fijne reis naar Zeeland

Beste leden en medewandelaars.
Bij deze een terugblik op onze trip naar Zeeland.
We waren met zijn allen mooi op tijd in Eygelshoven, vanwaar de bus om stipt 7h00 vertrok naar Burgh-Haamstede. De reis verliep voorspoedig, er was een prettige sfeer en we kwamen om 09h30 aan op de plaats van vertrek voor onze wandelingen. We hebben voordien nog een kop koffie gedronken op een terras dat speciaal voor ons werd geopend.
Na de koffie werden er twee groepen geformeerd die gingen wandelen. Een aantal bleef op het strand. Deze leden vermaakten zich met een eigen invulling van de dag.
De beide wandelingen waren in één woord fantastisch. Het was warm maar dragelijk. Het gebied waar doorheen gelopen word was zeer afwisselend enorm sommige punten ook nog spannend. Sommige stukken waren vanwege het rulle zand, soms bergop, best zwaar, desondanks heeft naar de mening van de aktiviteitencommissie iedereen in volle teugen kunnen genieten van de schitterende natuur in het duinlandschap.
Verder was het een genoegen om de wandeling af te sluiten met een heerlijke maaltijd in het
restaurant, “het Zeebinkie”.
Iedereen heeft hiervan kunnen genieten en het blijkt ook naar ieders tevredenheid geweest te zijn.
Om 19h00 werd de terugreis begonnen. In tegenstelling tot de heenreis was het beduidend stiller in de bus. Iedereen was moe en voldaan. Om 21h45 waren we weer in Eygelshoven om terug te kijken op een geslaagde dagtrip.
We hopen dat we dit nog vaker kunnen doen met onze wandelgroep. De aktiviteitencommissie buigt zich nu over een ludieke afsluiting van het jaar 2023.

Namens de aktiviteitencommissie en hartelijk dank voor jullie sportieve bijdrage.

Dit was de wandeling

Wandeling in Zeeland van 14 km

Dit jaar hebben we ervoor gekozen een andere richting op te gaan met de reis dan we de voorgaande jaren gedaan hebben. Een richting waar we vanuit Limburg ook niet ieder weekend naar toe rijden maar die ook erg veel te bieden heeft. We hebben getracht een zeer afwisselende wandeling samen te stellen met zee, duinen en bos voor ieder wat wils.
De wandeling is 14 km en niet zwaar.
Mocht je wat minder ter been zijn, maar er wel even uit willen en langs het strand willen wandelen, dan ben je ook van harte uitgenodigd om mee te gaan.

 

 

De wandelreis is gepland op 3 september. We vertrekken vanuit Eygelshoven en parkeren de auto’s aan de Hermanstraat. ( Dit is het parkeerterrein voor de weekmarkt). We vertrekken om 7:00 uur dus zorg dat je op tijd bent want we kunnen niet wachten.

 

 

Na de wandeling is er nog gelegenheid om nog even van het strand te genieten waarna we naar het restaurant gaan om te genieten van een heerlijk 3-gangendiner en één drankje, overige drankjes zijn voor eigen rekening.
De kosten voor de reis dit jaar zijn uitgekomen op € 55,00niet leden betalen € 60,00 dit omdat ook wij met diverse prijsstijgingen te maken hebben gekregen. We vragen je in te schrijven en te betalen voor 1 augustus. Het bedrag kan worden overgemaakt op de rekening van de vereniging NL72 SNSB 0706 1093 92 t.n.v. deWandelgroepEuregio onder vermelding van je naam. Voor een annulerings- en reisverzekering dien je zelf te zorgen of je zorgt ervoor dat een ander persoon in jouw plaats meegaat.

 


Burgh-Haamstede is een plaats aan de Kop van Schouwen op het eiland Schouwen- Duiveland, in de Nederlandse provincie Zeeland. Het bestaat uit twee dorpen, Burgh en Haamstede. Beide zijn nog duidelijk herkenbaar, met Haamstede aan de noordzijde en Burgh aan de zuidzijde. Met 4.310 inwoners (1 januari 2021) is het na Zierikzee de grootste woonkern op het eiland.
Burgh-Haamstede is vooral bekend dankzij het toerisme in de maanden april tot oktober. Veel mensen weten hun weg te vinden naar de stranden aan de Noordzee. De vuurtoren in het nabijgelegen Nieuw-Haamstede stond op het oude biljet van 250 gulden afgebeeld.
Door Burgh-Haamstede loopt de Europese wandelroute E9, waarvan het traject in Nederland met het Noordzeepad samenvalt.

Kenmerken van dit wandelevenement:

Wanneer: 3 september 2023
Vertrek: vanuit Eygelshoven, Markt om 07:00 uur. We moeten stipt op tijd vertrekken!
Restaurant; het 3-gangendiner om ongeveer 16:30 uur
Vertrek uit Burg-Haamstede rond 18:30 uur
Aankomst in Eygelshoven 21:00 / 21:30 uur
De wandeling is niet zwaar.

deWandelgroepEuregio
de Activiteitencommissie

Één reactie

  1. Robroek Harry schreef:

    Mooi verslag Martha, dank aan de activiteitencommissie voor deze geslaagde dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.