Bijna Vlakke wandeling in Susteren 11 of 15 km

Wandelen in Limburg en in de Euregio

Created with Sketch.

Bijna vlakke wandeling in Susteren 11 of 15 km

Beste Wandelaars,
Op zondag 13 januari gaan we lopen in Susteren.

Susteren (Limburgs: Zöstere) is een stad in de gemeente Echt-Susteren en ligt tevens op de smalste plek in Nederland. De oudste archeologische vondsten in Susteren dateren uit de prehistorie. Zo is gebleken dat in de wijk “In de Mehre” een nederzetting uit de IJzertijd moet zijn geweest. Die werd mogelijk voorafgegaan door bewoning tijdens de Bronstijd. Uit de Romeinse periode (begin van onze jaartelling) hier diverse vondsten gedaan. Sporen uit de 5 e en 6 e eeuw ontbreken nog. Ook onder de resten van de middeleeuwse abdij (deze werd in 714 gesticht door Pepijn van Herstal) werden sporen van eerdere bewoning gevonden (uit de IJzertijd en de Romeinse tijd).

De huidige Sint-Amelbergabasiliek gaat terug op de latere romaanse kerk van deze abdij. Hier werd in 900 koning Zwentibold begraven.
Susteren is al eeuwen een bedevaartoord voor mensen met gebitsproblemen en iedere zeven jaar vindt er een heiligdomsvaart plaats.

 

Aanmelding via de website

Om te vermijden dat er teveel mensen deelnemen, dient men zich voor deze wandeling aan te melden via het veld “Geef een reactie” onderaan deze beschrijving.  Doe dit vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur. Het reactie veld ziet er als volgt uit:

Reactie
Vermeld hier of je 11 of 15 km wilt lopen (15 km opgeven voor reservelijst)

Naam
Vermeld je voor- en achternaam

E-mail
Vermeld hier je e-mailadres

Website
Niet invullen

Vervolgens Reactie plaatsen

We beperken het aantal deelnemers tot ongeveer 18 á 20 personen per wandelgroep.  Indien er meer deelnemers zijn, vormen we twee groepen. De groepen vertrekken van dezelfde start locatie, maar één groep loopt in de tegengestelde richting. Graag aanmelden vóór de voorafgaande vrijdagavond 18:00 uur.
Soms kan het even duren voordat je je aanmelding op het scherm ziet, omdat de webbeheerder deze eerst voor publicatie moet vrijgeven.


Kort na de uiterste aanmelddatum ontvangen de wandelaars per email een bevestiging van deelname en het adres van de startplaats. Aangezien we met een beperkt aantal deelnemers willen lopen, hebben de leden van de vereniging voorrang op niet-leden. Meld je dus snel aan.
Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet komen, meld dit dan zo gauw mogelijk, zodat we iemand anders kunnen toelaten.

Kenmerken van de wandeling:

Vertrek op zondag 13 januari is om 09:30 uur
Plaats van vertrek: wordt d.m.v. een email aan de deelnemers op tijd bekend gemaakt
Lengte van deze nagenoeg bijna vlakke wandelingen: ongeveer 11 en 15 km en gaan over verharde en onverharde wegen. Koffie drinken (als er plaats is) in Koffiehuis “Het IJzerenbos”.

Met vriendelijke groeten,
deWandelgroepEuregio

Bert Limbeek
GSM: 06-25232784

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.